MITROPOLITUL SERAFIM DE PIREU: DESPRE DECAPITAREA CU CUŢITUL A UNUI TÂNĂR CREŞTIN DIN TUNISIA

MITROPOLITUL SERAFIM DE PIREU:

 DESPRE DECAPITAREA CU CUŢITUL  A UNUI TÂNĂR CREŞTIN DIN  TUNISIA

*

 Alte artiole:

          Televiziunea egipteană a prezentat recent comunităţii internaţionale o înregistrare video de groază, respingătoare şi tragică, reprezentând decapitarea prin cuţit a unui tînăr creştin dinTunisiade către nişte islamişti fanatici cu cagule, care în timp ce-şi săvârşeau sacrilegiul lor criminal citeau cu mult fanatism pasaje din Coran. Acest eveniment respingător a avut loc în Tunisia, altădată cosmopolită, pe care aşa-numitele puteri democratice ale Occidentului, SUA, Anglia, Franţa şi CIA au avut grijă s-o răstoarne în braţele islamului fundamentalist, care – sub pretextul aşa-zisei Primăveri Arabe – încearcă reînfiinţarea Califatului. De altfel, aceeaşi practică lipsită de pocăinţă o manifestă aceeaşi ofiţeri ai internaţionalismului şi în cazul mult pătimitoarei ţări Siria, ascunzând cu grijă că acolo are loc un război religios inter-islamic între alevizii – care guvernează şi care aparţin islamului moderat shiitic – şi sunniţii extremişti, care constituie majoritatea ţării, care sunt înarmaţi cu generozitate de regimul sunnit al Ligii arabe şi de regimul internaţionalist al Occidentului cu scopul evident al încorporării Siriei în “mult doritul” califat.

          Facem publică oribila înregistrare video cu decapitarea noului martir al credinţei creştine şi îl transmitem ca mărturie şi dovadă tuturor semenilor noştri ce gândesc sănătos şi declarăm că îngenunchiaţi şi înlăcrimaţi venerăm şi îmbrăţişăm cu mintea trupul tineresc martiric şi cinstitele şi preacuratele sângiuri ale noului martir anonim al anului 2012. (https://acvila30.ro/2012/06/13/un-tanar-a-fost-decapitat-in-tunisia/ )

          Uluiţi şi nespus de emoţionaţi am reuşit să urmărim groaznicul martiriu al tânărului creştin martir din Tunisia, confirmându-ni-se cele pe care le citim în Martirologii, cum este junghiat – ,,ca un miel fără prihană împotriva celui ce-l tunde, fără de glas, nu-şi deschide gura sa” -, netresărindu-i trupul din cauza decapitării, nemodificându-i-se chipul şi faţa, păstrând o linişte, o pace şi o certitudine mai presus de lume.

          Evenimentul ne-a amintit cu intensitate şi de junghierea mucenicească asemănătoare a Sfântului Slăvitului Nou Mucenic rus Evghenie (Rodionov), de 19 ani, pe care islamiştii ceceni l-au decapitat în anul 1996, pentru că a refuzat să-şi scoată crucea pe care o purta la gât (vezi http://www.youtube.com/watch?v=iF_B0y-qNhA ) . […]

 

Traducere: https://acvila30.ro/; sursa: romfea.gr

Copyright
Această traducere ne aparţine şi este protejată de Legea Drepturilor de Autor, legea nr. 8/1996. Ea poate fi citată parţial [fragmentar] pe alte bloguri sau site-uri cu precizarea sursei sau link către pagina de unde provine [https://acvila30.ro], dar nu poate fi preluată de mass-media fără un acord scris.
Nu aveţi voie să copiaţi această traducere fără voia sau ştireahttps://acvila30.ro.
Dacă aveţi nevoie sau vreţi să folosiţi în scopuri proprii această traducere, vă rugăm să ne contactaţi şi vom stabili atunci condiţiile.

4 comentarii la „MITROPOLITUL SERAFIM DE PIREU: DESPRE DECAPITAREA CU CUŢITUL A UNUI TÂNĂR CREŞTIN DIN TUNISIA”

  1. Trebuie specificat faptul ca IPS Serafim crede cu tarie ca acesta era ORTODOX! Altfel, nu exista martiri la eretici. Si canonul spune clar ca martirii ereticilor nu sunt martiri.

    1. Despre Sf imparat Constantin ce parere aveti parinte? Este, sau nu este, sfant? Cat despre noul mucenic al lui Hristos, sa se roage pentru noi toti.

  2. Pe tot felul de siteuri unii au inceput sa spuna ca daca esti eretic si crezi in Sfanta Treime te mantuiesti, ca cel care moare pentru Hristos(alterat de eretici) e mucenic, etc.
    SAm fost nevoit sa sun la Pireu pentru explicatii si am primit, ca intodeanuna, IPS crede ca era Ortodox, pentru ca in Tunis exista Mitropolie Ortodoxa. Dar mai tarziu Mitropolitul Tunisului a infirmat faptul ca acest act s-ar fi petrcut in Tunisia. deci deocamdata nu se stie…

Comentariile sunt închise.

%d blogeri au apreciat: