MITROPOLITUL SERAFIM DE PIREU: Despre îmbogăţirea episcopilor, politicieni şi criză, partide, homosexualitate şi sex oral, ce este şi nu este Biserica


 

Mitropolitul Serafim de Pireu:

 „Biserica nu este un club de puritani”

Sâmbătă, 8 decembrie 2012

Autor: Emilios Polyghenis/Romfea.gr

În emisiunea dedimineaţă„Week-end” de la postul NET, a vorbit astăzidimineaţăÎnaltpreasfinţitul Mitropolit de Pireu, kyr Serafim.

Kyr Serafim, întrebat fiind despre ultimele publicaţii care se referă la îmbogăţirea  mitropoliţilor, a subliniat: „nu uitaţi că şi  între ucenicii lui Hristos au existat persoane care au eşuat. Prin urmare, nu putem să considerăm eşecul unora ca stare generală!”.

„Dacă doriţi s-o fac pe procurorul, n-o voi face. Însă în Biserică nu-şi au locul asemenea fenomene”, a adăugat în acest sens.

La o întrebare legată de o declaraţie mai veche a sa, în care s-a declarat dezamăgit de situaţia politică a ţării, kyr Serafim a spus: „Cred că acesta este un punct comun. Dumneavoastră nu sunteţi dezamăgit de personalul nostru politic? (îl întreabă pe jurnalist) Zilnic încercăm să depăşim această îngrozitoare criză, care este în mod clar o criză a instituţiilor şi a valorilor”.

Referindu-se la partidul „Hrysis Avghis”, a spus: „Biserica este a tuturor, nu este un partid, partidul este o parte din întreg! Biserica nu poate să facă politică şi să ia poziţie în favoarea unui anumit partid; fiecare partid în republica  noastră este liber să-şi exprime poziţiile şi să fie votat de către popor”.

Şi a adăugat: „Eu nu pot să consider o anumită organizaţie politică nici noapte neagră, nici dulce speranţă; este un partid care conţine anumite simboluri. Consider însă inacceptabilă orice legătură a unui partid cu fenomene de fascism, cu fenomene de rasism şi de discriminare a oamenilor”.

Cu puţin timp înainte de încheierea emisiunii, Mitropolitul de Pireu a răspuns şi la întrebări referitoare la homosexualitate şi sex oral. 

Kyr Serafim a spus legat de aceasta că „Biserica nu este o elită sau un club de puritani sau de sfinţi; ci este un trup al oamenilor păcătoşi pocăiţi care luptă să devină mai buni”.

Vorbind despre homosexualitate, printre altele, a spus: „Niciodată nu m-am exprimat împotriva homosexualilor, niciodată nu i-am mustrat pe semenii mei, pe care îi iubesc, îi respect şi îi preţuiesc”.

„Dojenesc doar neşansa lor, deoarece cred că homosexualitatea este un rabat tragic în interiorul sexualităţii umane şi în acelaşi timp este o totală  degradare a erotismului uman”, a adăugat kyr Serafim.

În încheiere, a comentat pe tema sexului oral, subliniind că niciodată n-a vorbit despre o anumită tactică în spaţiul sexualităţii, ci despre abuzul de organele trupeşti.

Traducere: https://acvila30.ro/ ; sursa: romfea.gr

Copyright
Această traducere ne aparţine şi este protejată de Legea Drepturilor de Autor, legea nr. 8/1996. Ea poate fi citată parţial [fragmentar] pe alte bloguri sau site-uri cu precizarea sursei sau link către pagina de unde provine [ https://acvila30.ro ], dar nu poate fi preluată de mass-media fără un acord scris.
Nu aveţi voie să copiaţi această traducere fără voia sau ştirea https://acvila30.ro.
Dacă aveţi nevoie sau vreţi să folosiţi în scopuri proprii această traducere, vă rugăm să ne contactaţi şi vom stabili atunci condiţiile.

Un comentariu la „MITROPOLITUL SERAFIM DE PIREU: Despre îmbogăţirea episcopilor, politicieni şi criză, partide, homosexualitate şi sex oral, ce este şi nu este Biserica”

  1. Glory to God for blessing us with this kind of hierarchs! Unfortunately, they become fewer and fewer each and every day!

Comentariile sunt închise.

%d blogeri au apreciat: