MITROPOLITUL SERAFIM DE PIREU: HRISTOS ESTE PRIGONIT!

peiraios-proti-1

 

Mitropolitul Serafim al Pireului: „Hristos este prigonit” (FOTO)

 

Vineri, 16 septembrie 2016

 

Pentru Romfea | Vanghelis Karpathakis

 

În prezenţa unei mulţimi de credincioşi a fost oficiată astăzi, vineri, 16 septembrie, Vecernia Mare praznicală a Sfintei Sofia şi a celor trei fiice ale ei, Pisti, Elpis şi Agapi în biserica cu hramul lor din Pireu.

La vecernie a slujit Înaltpreasfinţitul Mitropolit al Pireului, Serafim, înconjurat de întâistătătorul bisericii, pr. Christos Risanos, şi o pleiadă de preoţi din Sfînta Mitropolie.

Dumnezeiescul cuvânt a fost predicat de Înaltpreasfinţitul care s-a referit la început la viaţa Sfintei Sofia şi a semnalat evenimente caracteristice din viaţa şi martiriul ei. 

„Hristos a venit, ca să distrugă stăpânirea şi puterea demonilor şi puterea diavolului”, a spus, printre altele, ÎPS Serafim.

Înaltpreasfinţitul s-a referit la tema actuală a schimbării orei de religie şi la menţionarea greşită şi izolată a unor elemente musulmane faţă de copiii eleni şi nu menţionarea Evangheliei la alte scări culturale. 

„Hristos este prigonit în ultima vreme şi aceasta nu este o politică de stânga, ci despotism şi fascism, deoarece democraţia nu este doar glasul minorităţilor, ci egalitate şi cu alte clase rasiale”, a subliniat încheind Mitropolitul de Pireu.

După încheierea vecerniei, a avut loc o procesiune generală cu icoana Sfintei Sofia şi a celor trei fiice ale ei pe străzile din Pireu, în prezenţa autorităţilor locale, a Fanfarei Marinei Militare, a copiilor de la catehism şi a unei mulţimi de credincioşi.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

peiraios-1

peiraios-2

peiraios-3

peiraios-4

peiraios-5

peiraios-6