Mitropolitul Serafim de Pireu: ”Se modelează planurile de înrobire a libertăţii umane”

Mitropolitul Serafim de Pireu:
”Se modelează planurile de înrobire a libertăţii umane”

 

Luni, 1 noiembrie 2010, Înaltpreasfinţitul Mitropolit Serafim de Pireu s-a referit din amvon la aşa-numitul „card al cetăţeanului”, dar şi la “cipul-implant”.
Adresându-se adunării bisericeşti, Mitropolitul Serafim de Pireu a subliniat printre altele: “Se modelează planurile de înrobire a libertăţii umane sub pretextul aşa numitului progres al tehnologiei şi al înlesnirii relaţiilor umane”.
“În aşa numitele ţări avansate deja este pusă în circulaţie procedura implantului. Oamenii sunt prefăcuţi în marionete manipulate exterior, care acceptă controlul vieţii lor private de către un proiect central şi alienarea drepturilor lor personale, umane şi individuale”, a adăugat kir Serafim.
În continuare, Mitropolitul de Pireu a subliniat cu o voce puternică: “Cine deci va insufla tinerilor reacţia la acest taifun al tiraniei care vine?”; şi a încheiat completând: “Doar Biserica lui Hristos, Biserica Ortodoxă, Universală şi Apostolică, care naşte martiri, eroi, sfinţi, cuvioşi şi spirite libere, care cunosc măreţia sufletului uman. Doar ea!”

(traducere: Frăţia Ortodoxă Misionară „Sfinţii Trei Noi Ierarhi”, sursa: romfea.gr)

2 comentarii la „Mitropolitul Serafim de Pireu: ”Se modelează planurile de înrobire a libertăţii umane””

  1. Sunt deja o persoana constienta ca trecerea in cealalta viata poate veni oricand, ca timpul meu de pocainta poate s-a scurs si stiu ca in ceea ce ma va gasi, Domnul in aceea ma va judeca, ma pregatesc mereu pentru la intrebari, dar ce voi raspunde cand mi-se vor arata toate aceste instrumente prin care libertatea mea e ingradita in mod abuziv?Pentru ca desi nu vreau asta, cardul meu de salariu are cip.Si telefonul meu.Si pasaportul rudelor mele.Si cine stie cate alte lucruri. Traind intr-o tara ortodoxa in mod paradoxal nici statul dar nici biserica nu simt ca ma apara, demonstratiile facute pentru a explica cat de gresit e sa acceptam cipul sunt construite parca deliberat jenant de nepregatite si timpul trece si parca ne afundam in rau… De unde ne poate veni salvare? Doar de la aceste spirite libere, eroi, cuviosi, sfinti, care asa cum spune Mitropolitul, au cu adevarat curajul de a ne arata pericolul.Si un exemplu e acest site.Dumnezeu nu ne lasa, dar trebuie sa mai si ascultam cand ne vorbeste.

Comentariile sunt închise.

%d blogeri au apreciat: