MITROPOLITUL TEOCLIT AL FLORINEI A SFINTIT BISERICA CU HRAMUL „SFANTUL MARCU EVGHENICUL”, RIDICATA DE PREDECESORUL SI DUHOVNICUL SAU – MITROPOLITUL AUGUSTIN KANDIOTIS (PHOTO & VIDEO)

flor-18

 

Sfinţirea unei biserici de către Mitropolitul Teoclit de Florina

(FOTO+VIDEO)

 

Marţi, 23 septembrie 2014

Autor: Konstantinos Zabounis

 

A fost oficiată sfinţirea bisericii Sfântului Marcu Evghenicul din Kryovrysi, pe 21 septembrie a.c., de către Înaltpreasfinţitul Mitropolit de Florina, Prespe şi Eordea, kyr Teoclit.

Dimineaţa, în timpul utreniei, a avut loc sfinţirea bisericii, o biserică pe care a ridicat-o şi a închinat-o Sfantului Marcu al Efesului predecesorul şi părintele duhovnicesc al Îanltpreasfinţitului Mitropolit, kyr Teoclit – Mitropolitul Florinei, Augustin Kandiotis.

Întotdeauna Sfântul Marcu Evghenicul a fost cel care l-a inspirat cu spiritul sau de luptător pe fostul Mitropolit de Florina, Augustin Kandiotis.

Duminică, 21 septembrie, a venit momentul ca fiul său duhovnicesc, Mitropolitul de acum al Florinei, kyr Teoclit, să sfinţească această biserică.

În timpul sfinţirii, Înaltpreasfinţitul a explicat toate cele săvârşite ţinând in stare de maxima atentie pe toţi cei prezenţi care urmăreau cu evlavie şi multa smerenie slujba de sfinţire.

La slujbă au fost prezenţi, printre alţii, şi au participat Epitropul Arhieresc al Eordeei, Arhimandritul Nikifor Manadis, fostul paroh al bisericii  Sfântul Marcu Evghenicul – prot. Athanasios Kambouris, care a slujit zece ani la rând, prot. Christos Karafoulidis care slujeşte voluntar în biserica pe care a refăcut-o prin eforturile sale neobosite împreună cu Ε.S.  

La final, Înaltpreasfinţitul a mulţumit tuturor celor prezenţi, autorităţilor politice şi celorlalte autorităţi, şi în special Consiliului Bisericesc şi parohului foarte activ, pr. Christos Karafoulidis.

A binecuvântat turma sa  şi i-a îndemnat pe cei prezenti să aibă întotdeauna spirit de luptător precum Sfântul Marcu Evghenicul.

 

Foto: Hasiotis Alexis

 

 

flor-30

flor-32

flor-17

flor-19

 

flor-20

flor-21

flor-22

flor-23

flor-24

flor-25

flor-26

flor-27

flor-28

flor-29

flor-31

flor-33

flor-34

flor-35

flor-36

flor-37

flor-38

flor-39

Traducere: https://acvila30.ro/ ; sursa: romfea.gr

Copyright
Această traducere ne aparţine şi este protejată de Legea Drepturilor de Autor, legea nr. 8/1996. Ea poate fi citată parţial [fragmentar] pe alte bloguri sau site-uri cu precizarea sursei sau link către pagina de unde provine [ https://acvila30.ro ], dar nu poate fi preluată de mass-media fără un acord scris.
Nu aveţi voie să copiaţi această traducere fără voia sau ştirea https://acvila30.ro.
Dacă aveţi nevoie sau vreţi să folosiţi în scopuri proprii această traducere, vă rugăm să ne contactaţi şi vom stabili atunci condiţiile.

%d blogeri au apreciat: