MODEL DE SOLICITARE A ALTERNATIVEI LA CARDUL DE SANATATE. Data limita pana la care se pot trimite solicitarile: 20.01.2011

MODEL DE SOLICITARE A ALTERNATIVEI LA CARDUL DE SANATATE. Data limita pana la care se pot trimite solicitarile: 20.01.2011

Reamintim:

Hotarare de Guvern pentru aprobarea normelor metodologice de aplicarea prevederilor referitoare la cardul naţional de asigurări sociale de sănătate din titlul IX Cardul european şi cardul naţional de asigurări sociale de sănătate din Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii, cu modificările şi completările ulterioare.
Contact: Călin Alexandru
0213072566
Afisat de la 11-01-2011 pana la 10-02-2011
HG norme card 11 ian 2011
Observatiile si propunerile privind proiectul de act normativ pot fi transmise pe adresa: propuneri@ms.ro ,
Termenul limita pana la care se pot face propuneri este cea de a 10-a zi de la data introducerii pe site a textului proiectului de act normativ

***

Primit pe mail:

MODEL DE PROPUNERE PRIVITOR LA ACTUL NORMATIV CE REGLEMENTEAZA INTRODUCEREA CARDULUI DE SANATATE CU CIP

Stimate Doamne si Domni,

Referitor la: Hotararea de Guvern pentru aprobarea normelor metodologice de aplicarea prevederilor referitoare la cardul naţional de asigurări sociale de sănătate din titlul IX Cardul european şi cardul naţional de asigurări sociale de sănătate din Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii, cu modificările şi completările ulterioare.

Sursa anuntului: http://www.ms.ro/?pag=23&id=8678

Va amintim promisiunea facuta de a oferi alternativa celor care nu doresc sa primeasca cardul de sanatate cu cip (in conformitate cu intrebarile si raspunsurile) consemnata in documentul intitulat „Minuta 18.11.2010_8678_6520.doc”, urmare a dezbaterii publice având ca temă proiectul de Ordonanţă de Urgenţă a Guvernului pentru modificarea şi completarea Legii nr.95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii din 18 noiembrie 2010.

Adresa documentului: http://www.ms.ro/documente/Minuta%2018.11.2010_8678_6520.doc

Citam din documentul mai sus amintit:

Întrebare:

– Cum se va respecta dreptul la alegere, respectiv dacă sunt persoane care din diverse motive, din convingeri religioase nu doresc cardul cu cip? Nu ne interesează detaliile tehnice ci doar ce alternativă ne veţi oferi?

Cristian Anton Irimie:

– Vom respecta dreptul la alegere al cetăţeanului şi vom căuta o formulă de înlocuire a cipului. […]

Întrebare:

– Ce variante avem dacă refuzăm cardul?

Cristian Anton Irimie:

– Vom oferi varianta dovedirii calităţii de asigurat şi făra acest card, vom găsi o cale de mijloc”

In completarea argumentului referitor la convingeri religioase, pe considerentul respectarii dreptului la intimitatea vietii si confidentialitatea informatiilor cu caracter personal, solicitam introducerea unei altenative de document non-electronic.

 

Sursa:http://www.razbointrucuvant.ro