Acasă > BISERICA UCRAINEI, PATRIARHIA ECUMENICĂ, PATRIARHIA MOSCOVEI, ŞTIRI > MODELUL BISERICII CRETEI ÎL VA AVEA NOUA BISERICĂ ÎN UCRAINA

MODELUL BISERICII CRETEI ÎL VA AVEA NOUA BISERICĂ ÎN UCRAINA

1533348590

MODELUL BISERICII CRETEI ÎL VA AVEA NOUA BISERICĂ ÎN UCRAINA

Modelul Bisericii din Creta pare a-l avea noua „Biserică Unitară” din Ucraina, al cărei ȋntâistătător va fi Mitropolit și nu Patriarh, după cum este acum Filaret Denisenko.

Agenția de Ştiri Bisericești „Romfea.gr” aduce publicității o pagină din planul Cartei Statutare a Bisericii Ucrainei, care a fost aprobat de Sfântul Sinod al Patriarhiei Ecumenice.

Conform informațiilor, ȋn Carta Statutară se menționează clar că Patriarhia Ecumenică va avea sub control Mănăstirile – Stavropighii, iar Sfântul și Marele Mir ȋl vor primi doar de la Constantinopol.

De asemenea, Biserica Ucraineană nu va putea să facă nicio canonizare de sfinți, ci va depune cerere la Patriarhia Ecumenică, căreia ȋi aparține aprobarea finală.

Locțiitor de Președinte al Bisericii Canonice a Ucrainei, Protoiereul Nicolae Danilevici, comentând hotărârea, a subliniat că „este foarte ciudat că nu Însăși Biserica și-a făcut propria Cartă Statutară. Toate Bisericile care au primit anterior autocefalie, ele ȋnsele și-au redactat regulamentele”.

În final, semnalăm că Președintele Ucrainei, Petru Poroșenko, a comunicat intenția sa de a vizita Constantinopolul ȋmpreună cu noul ales conducător al noii Bisericii Locale și de a ȋl ȋntâlni pe Patriarhul Ecumenic Bartolomeu.

În cele din urmă, așa cum se știe ȋn cercurile ecleziastice din Ucraina, „Sinodul Unionist” va fi convocat la data de 15 decembrie, sub președinția Mitropolitului Franței, Emanuel.

Traducere: www.acvila30.ro  ; sursa: romfea.gr

  1. Nici un comentariu momentan.
  1. Nici un trackbacks momentan.