NOII ARHIEREI DIN PATRIARHIA ALEXANDRIEI SI A TOATA AFRICA (Update cu traducerea)

arxi-alexandreia-3

S-a întrunit astăzi, 26 noiembrie 2014, în şedinţă ordinară Sfântul şi Sfinţitul Sinod al Patriarhiei Alexandriei şi al întregii Africi sub preşedinţia S.S. Papa şi Patriarh, kyr Teodor al II – lea, în sala de şedinţe a Sfântului Sinod. 

Înaintea şedinţei a fost oficiată Dumnezeiasca Liturghie în paraclisul patriarhal al Sfinţilor Teodori.

După aceea a început şedinţa. Preafericitul a declarat deschise lucrările, adresând un cuvânt de salut membrilor Sinodului.

Înaltpreasfinţitul Mitropolit de Kenya, kyr Macarie, a rostit un cuvânt de răspuns la cel al Sanctităţii Sale din partea Înaltpreasfinţiţilor şi Preasfinţiţilor Ierarhi.

După aceea, Sanctitatea Sa a informat pe larg Sfântul Sinod  în legătură cu activitatea realizată în perioada de timp scursă în toate domeniile de slujire bisericească ale Patriarhiei.

După terminarea raportului patriarhal, Înaltpreasfinţitul Mitropolit de Camerun, kyr Grigorie, a rostit un laudatio cu prilejul aniversării a 10 ani de la alegerea ca Patriarh a Sanctităţii Sale.   

Apoi Preafericitul a conferit distincţia onorifică de Mare Comandor „Sfantul Sava cel Sfinţit” Înaltpreasfinţiţilor Mitropoliţi de Zambia şi Malawi, kyr Ioachim; de Johannesburg şi Pretoria, kyr Damaschin; de Madagascar, kyr Ignatie şi de Camerun, kyr Grigorie cu prilejul împlinirii a zece ani de la alegerea lor ca arhierei şi de la hirotonia lor. 

Prin emiterea Tomosului Patriarhal şi Sinodal s-a săvârşit ridicarea Sfintei Episcopii de Katanga la rang de Mitropolie. 

A urmat ocuparea Sfintei Mitropolii de Pelusios care era vacanta.

Nou Mitropolit de Pelusios a fost ales în unanimitate Preasfinţitul Episcop de Babilon, kyr Nifon, Egumenul Mănăstirii patriarhale a Sfântului Gheorghe din Cartierul vechi al oraşului Cairo.

Fiind acceptată demisia Înaltpreasfinţitului Mitropolit de Ptolemaida, kyr Proterie, care a fost numit Mitropolit de Diospole „retras la liniştire”, Mitropolit de Ptolemaida a fost ales Înaltpreasfinţitul Mitropolit de Kavasa, kyr Emanuil, pe care Preafericitul l-a decorat după cuviinţă pentru cei zece ani de arhierie.

În continuare a fost ocupat postul vacant al Episcopiei de Botswana prin alegerea Preacuviosului şi eruditului Arhim. Vasilios Varvelis, care a slujit mai mulţi ani în Biroul Reprezentanţei Sanctităţii Sale din Atena. 

În încheiere au fost aleşi trei episcopi vicari. Episcop vicar de Navkratida a fost ales Preacuviosul şi eruditul Arhim. Meletie Koumanis, Egumenul Mănăstirii patriarhale a Cuviosului Sava cel Sfinţit din Alexandria. 

 Episcop vicar de Vereniki a fost ales Preacuviosul şi eruditul Arhim. Hrisostom Karagunis, Protosinghelul Sfintei Mitropolii de Tripole. 

În final, Episcop vicar de Nitria a fost ales Preacuviosul şi eruditul Arhim. kenyan Neofit Kongai.

Lucrările Sfântului Sinod al Patriarhiei Alexandriei vor continua după-amiază.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΠΗΛΟΥΣΙΟΥ

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΟΣ

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΟΥ ΘΕΟΦ. ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΜΠΟΤΣΟΥΑΝΑΣ

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΟΥ ΒΟΗΘΟΥ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΝΑΥΚΡΑΤΙΔΟΣ

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΟΥ ΒΟΗΘΟΥ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΒΕΡΕΝΙΚΗΣ

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΟΥ ΒΟΗΘΟΥ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΝΙΤΡΙΑΣ

patraia-6

patraia-7

patraia-8

SOURCE: ROMFEA.GR

%d blogeri au apreciat: