NOUL PATRIARH AL ANTIOHIEI, IOAN AL X-LEA : „CREDEM ÎN DIALOG” (video cu primele declaraţii, arabian)

ioannis-antiox      

Legături:

PATRIARHUL IOAN AL ANTIOHIEI: ,,CREDEM ÎN DIALOG”

 

Autor: Emilios Polyghenis

       Noul Patriarh al Antiohiei, kyr Ioan, a făcut primele declaraţii după alegerea sa de astăzi în tronul patriarhal.

    ,,Credem în dialog. Acesta este scopul către care privim toţi, în Siria şi-n afara ţării”, a declarat într-un interviu noul Patriarh al Antiohiei Ioan.

       De asemenea, Întâistătătorul Bisericii Antiohiei a subliniat: ,,Relaţia noastră cu celelalte biserici este foarte importantă pentru noi şi lucrăm în această direcţie cu fraţii noştri musulmani”.

      ,,Suntem doar o familie şi soarta noastră este comună”, a adăugat cu înţeles.

Traducere: https://acvila30.ro/ ; sursa: romfea.gr

Copyright
Această traducere ne aparţine şi este protejată de Legea Drepturilor de Autor, legea nr. 8/1996. Ea poate fi citată parţial [fragmentar] pe alte bloguri sau site-uri cu precizarea sursei sau link către pagina de unde provine [ https://acvila30.ro ], dar nu poate fi preluată de mass-media fără un acord scris.
Nu aveţi voie să copiaţi această traducere fără voia sau ştirea https://acvila30.ro.
Dacă aveţi nevoie sau vreţi să folosiţi în scopuri proprii această traducere, vă rugăm să ne contactaţi şi vom stabili atunci condiţiile.

9 comentarii la „NOUL PATRIARH AL ANTIOHIEI, IOAN AL X-LEA : „CREDEM ÎN DIALOG” (video cu primele declaraţii, arabian)

 1. Paula

  da, frati, pentru ca toti am fost creati de acelasi Dumnezeu….chiar daca unii sunt acum in ratacire ca musulmanii, catolicii, greco-catolicii, baptistii, protestantii, etc….

 2. preot adam ionel

  Care frati ? A venit Hristos si a fixat repere sa nu mai orbecaim .A lasat cuvantul Sau,a lasat ierarhie,a lasat Biserica ,a lasat Sfintele Taine.Frati intru umanitate in trupul Cosmic al Lui da -dar cand vine vorba de trupul Sau mistic vorbim de Biserica si madularele ei care sunt ortodocsii si atat. Pai daca va uitati la martirizarea Sfantului Evgheni de musulmanii ceceni o sa vedeti ca nu prea se impaca mahomedanismul cu Ortodoxia

 3. preot adam ionel

  Soarta noastra e comuna ????? Limbaj ecumenist ,dulceag ,mieros .Relatia noastra cu celelalte Biserici? Pai Preafericirea Voastra eu stiu de Una Sfanta Soborniceasca si Catoliceasca Biserica adica scumpa mea Ortodoxie

 4. preot adam ionel

  De vorbă cu călăul
  Evghenie a fost ucis de fiorosul Ruslan Khaikhoroyev, un om cu suflet negru, după cum îl caracterizează Liubov Vasilievna Rodionova, un nume la auzul căruia toţi tremurau. Era comandantul zonei Bamut. Reuşind să stea faţă în faţă cu cel care i-a omorât copilul, acesta, fără pic de jenă, martori fiind şi câţiva reprezentanţi ai OSCE, i-a mărturisit mamei lui Evghenie că fiul ei a avut şansa de a rămâne în viaţă. “N-a vrut să se convertească la islam şi nici n-a vrut măcar să-şi dea jos cruciuliţa pe care o purta la gât, ori să devină frate de-al nostru, altfel putea să scape”, i-a spus Khaikhoroyev. La 23 august 1999, la trei ani şi trei luni, Ruslan Khaikhoroyev a primit plată de la Dumnezeu pentru faptele sale nelegiuite. În timpul unei răfuieli între bandele rivale de rebeli ceceni, el fost omorât, la Groznîi, de tovarăşi de-ai săi, împreună cu gărzile sale de corp, adică aceia care l-au torturat pe Evghenie.

 5. Paula

  Ce dialog? Am spus tot in prima postare: sunt frati dupa trup, dar sunt in ratacire din punct de vedere al credintei. Suntem de aceeasi parere. Si eu mi-as dori sa avem un patriarh ortodox cu adevarat si marturisitor in oricare dintre Bisericile Ortodoxe, dar in momentul de fata, in lumea asta secularizata, sunt putini episcopii si mitropolitii cu adevarat ortodocsi si, de regula, sunt considerati de ceilalti „fundamentalisti” si cu vederi invechite, asa incat sunt dati la o parte. Daca ar fi dupa mine, eu mi-as dori un pastor asa cum a fost Sfantul Marcu al Efesului.

 6. Paula

  Pentru a putea insa spune cu certitudine daca e ecumenist sau nu, ar trebui vazut interviul in intregime, pentru ca ce avem mai sus este doar o mica selectie dintr-un interviu…cel putin asa am inteles din text si nu putem sti cum s-a facut selectia. De asta m-am ferit sa-l etichetez asa. Si trebuie vazut si ce a facut din perspectiva aceasta cat timp a fost episcop. Atunci probabil ar fi clar care e pozitia lui in aceasta privinta.

 7. Paula

  Daca ar fi dupa mine, eu mi-as dori un pastor asa cum a fost Sfantul Marcu al Efesului.

  Am gresit, voiam sa spun arhipăstor….

Comentariile sunt închise.