Nu vor fi tăiate salariile preoţilor din Grecia

+

Nu vor fi tăiate salariile preoţilor din Grecia

Vineri, 31 august 2012

Autor: Emilios Polighenis

A fost respinsă, potrivit surselor politice, atât de către Noua Democraţie, cât şi de PASOK, propunerea stângii democrate (Δημοκρατική Αριστερά) de tăiere a unor procente din salariile preoţilor.

Partidul de stânga, care participă la coaliţia guvernamentală, a propus în cadrul noilor măsuri ale celor 11,5 miliarde de euro, să se taie şi unele procente din salariul preoţilor, astfel încât să se economisească o sumă alocată de la buget de ordinul a 110 milioane de euro.

Celelalte două partide, potrivit informaţiilor, au respins propunerea, deoarece suma care ar fi fost economisită e considerată „o picătură într-un ocean” şi ar lovi în lucrarea filantropică şi socială pe care o face Biserica în această perioadă. 

Chestiunea va fi discutată la întâlnirea pe care o va avea la ora 13.30, la Palatul Maximos, Primul-ministru Antonios Samaras cu Arhiepiscopul şi cu Mitropoliţii de Mesoghea, Neapole, Glifada şi Elassona, unde se vor discuta toate problemele aflate în suspensie şi care privesc ambele părţi.

 

Întâlnirea a fost programată pentru ora 12 la prânz, însă a fost mutată din cauza Consiliului de Miniştri care va avea loc mai devreme.

Traducere: https://acvila30.ro/; sursa: romfea.gr

Copyright
Această traducere ne aparţine şi este protejată de Legea Drepturilor de Autor, legea nr. 8/1996. Ea poate fi citată parţial [fragmentar] pe alte bloguri sau site-uri cu precizarea sursei sau link către pagina de unde provine [https://acvila30.ro], dar nu poate fi preluată de mass-media fără un acord scris.
Nu aveţi voie să copiaţi această traducere fără voia sau ştirea https://acvila30.ro.
Dacă aveţi nevoie sau vreţi să folosiţi în scopuri proprii această traducere, vă rugăm să ne contactaţi şi vom stabili atunci condiţiile.