O cale inedită de a construi o biserică

O cale inedită de a construi o biserică

 

Un lucru necesar la zidirea unei biserici este creativitatea cu care putem găsi mijloacele necesare pentru a pune bazele unui plan și a ne apuca de lucru. Cu cât ideea este mai creativă, cu atât mai eficient va fi și planul.

Grupul „Buryanovo Babushkas” („Bunicuţele Cântăreţe”)

Încă de la începutul carierei artistice, grupul „Buryanovo Babushkas” („Bunicuţele Cântăreţe”), a reuşit să strângă 6 milioane de ruble (198.438$), bani pe care îi folosesc la zidirea unei biserici în Buryanovo (Republica Udmurtia, Rusia), satul lor natal, informează agenţia rusă de presă ITAR-TASS. „Bunicuţele Cântăreţe” s-au făcut cunoscute anul trecut, clasându-se pe locul al doilea la concursul Eurovision.

După 11 săptămâni de muncă, zidăria de cărămidă este gata, urmând să se înceapă lucrul la acoperiş. Grupul „Buryanovo Banushkas” a donat toate câştigurile pe care le-au acumulat de pe urma concertelor pentru ridicarea unei biserici ortodoxe, dar încă nu au adunat și fondurile necesare pentru construirea acoperişului.

 Pe lângă concertele care nu mai aduc la fel de mulţi bani ca atunci când acestea erau în culmea gloriei, pensionarele mai confecţionează şi păpuşi din lână pe care le oferă în scopuri caritabile. Reprezentanta bunicuțelor, Galina Nicholaevna Koneva, a declarat faptul că atunci când au început construcţia, ele și-au donat până şi ultima copeică. Cu bani puțini s-a construit fundaţie nu prea solidă ceea ce a dus la reînceperea lucrărilor de la zero.

Construcția bisericii şi a unei săli de repetiție pentru cor va fi gata în iunie 2013.

Sursa: DOXOLOGIA.ro