O furtună a încetat brusc la Moscova, înainte să aterizeze avionul cu Lumina Sfântă de la Ierusalim

O furtună a încetat brusc la Moscova, înainte să aterizeze avionul cu Lumina Sfântă de la Ierusalim

 

Milioane de ortodocşi ruşi au luat parte la slujba Învierii Mântuitorului Iisus Hristos. La Catedrala Iisus Mântuitorul din Moscova, Kirill, Patriarhul Moscovei şi al Întregii Rusii, le-a împărţit oamenilor Lumina Sfântă adusă cu un avion special direct de la Ierusalim. O relatare de la corespondentul TVR la Moscova, Liviu Iurea.

 
 

Paştele la Moscova

Cu mult înainte de miezul nopţii, credincioşii au sosit la Catedrala Iisus Mântuitorul pentru a asista la Slujba de Înviere. Accesul a fost oarecum restricţionat, mai ales că aici, în mod tradiţional, vine şi conducerea politică a Rusiei – preşedintele Putin şi premierul Medvedev. Însusi Patriarhul Kirill a oficiat Slujba de Înviere în prezenţa a peste 5 000 de credincioşi. 

Patriarhul Kirill a facut apel la enoriaşi să îşi întărească imunitatea spirituală, să înveţe să deosebească binele de rău, mai ales acum, când societatea modernă se confruntă cu tot felul de tendinţe imorale şi distructive.

În mesajul adresat cu ocazia sărbătorilor de Paşti, preşedintele Putin a subliniat rolul important pe care îl joacă Biserica în menţinerea echilibrului interconfesional şi interetnic din Rusia.

Sosirea Luminii Sfinte de la Ierusalim a creat emoţii credincioşilor ruşi. Sâmbătă seară, s-a iscat o furtună cu ploaie şi rafale puternice de vânt, iar multe avioane nu au putut să aterizeze la timp. Totuşi, furtuna a încetat şi s-a făcut senin, chiar înainte de a ateriza aeronava cu Lumina Sfântă – un fenomen considerat de credincioşi drept un semn divin.

 Sursa: http://stiri.tvr.ro/o-furtuna-a-incetat-brusc-la-moscova-inainte-sa-aterizeze-avionul-cu-lumina-sfanta-de-la-ierusalim_30119.html