OPINIE: CUM DE A RĂMAS BISERICA SINGURĂ

Fotografia-Anului-basilica.ro_

România. Final de 2019. Au trecut alegerile prezidențiale. A trecut Ziua Națională. Românii și-au arătat patriotismul. Și la urne, și în stradă, la manifestările organizate de diverse instituții, de la Administrația Prezidențială, la cea mai mică primărie din țară, de 1 Decembrie. 

Noi, românii, indiferent de confesiune, ne pregătim de sărbători. Sărbători în care, măcar teoretic, ar trebui să fim mai buni. Frații din diaspora, mulți dintre ei, revin lângă cei rămași în țară, lângă părinți, lângă bunici, dar și în biserici. Da, în acele biserici pe care tot mai mulți, atât cei rămași, cât și cei plecați, le hulesc și le atacă.

Biserica a ajuns ținta în care toți tragem. Ne revărsăm ura, acolo de unde izvorăște iubirea. După 45 de ani de comunism, în ultimii 30 de ani de democrație, Biserica a devenit, ce oroare!, dușmanul multor români. Nu mai avem loc de preoții care se roagă pentru noi, nu mai avem loc de bisericile în care părinții și bunicii noștri intră cu speranță și îi cer lui Dumnezeu să ne fie bine și să ne ferească de boli. Cum a ajuns dragostea, căci asta înseamnă Biserica, atât de urâtă?

Doi patriarhi, patru președinți. Cum au apărat ultimii Biserica? În ultimii 30 de ani, ani care ar fi trebuit să fie de iubire, Biserica se află sub un asalt continuu. Dacă în comunism ofensiva era dată de stat, în democrație, asaltul e dat de popor. Românii își atacă Biserica, aceeași Biserică pentru care strămoșii lor și-au dat, de multe ori, viața.

Cu ce greșește Biserica în fața românilor? Primul răspuns, venit din tabăra criticilor: prin împlinirea unui vis de secole – Catedrala Mântuirii Neamului. Noi, cei care ne-o dorim, trebuie să facem față, singuri, fără susținere, în fața celor care o vor pusă la pământ, chiar dacă nu e terminată.

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel s-a luptat, de unul singur, pentru ca românii, indiferent că sunt ortodocși practicanți sau nu, să aibă catedrala lor. A fost lovit în spațiul public, în ziare, la televiziuni, la proteste, pe rețelele de socializare, ca nimeni altul. Nu există personaj, de la Ceaușescu încoace, care să provoace un val de ură atât de mare. Motivul? Pentru că este conducătorul Bisericii Ortodoxe Române și pentru că a îndeplinit visul la care ortodocșii visează de 130 de ani.

Biserica nu a fost apărată de niciun politician, în fața acestui tsunami de ură, din ultimele trei decenii. Niciun președinte nu a ieșit în fața poporului, niciun premier nu le-a spus românilor că greșesc sau că au o altă părere față de ei. Ei, acei români care lovesc în Biserică, deși, cei mai mulți dintre ei sunt botezați ortodox.

Sloganul ”vrem spitale, nu catedrale” arată ura fără raționament a acestei părți de Românii. Nu din cauza Bisericii nu avem spitale. Biserica este ea însăși un spital, un spital pentru suflete. Politicieni din noile partide, artiști, oameni simpli, toți au lovit din toate părțile Biserica străbună și pe întâistătătorul său. Niciun politician nu a ieșit să apere Biserica, nicio personalitate din peisajul cultural sau al media nu și-a asumat curajul de a înfrunta această mulțime minoritară prezentată ca fiind reprezentativă și, uneori, pentru a păcăli țara, majoritară. Biserica a rămas să se apere singură, pentru că nici măcar credincioșii săi nu au ieșit să facă un zid defensiv. Defensiv, pentru că nu poți să îți ataci semenii, chiar dacă ei îți sunt împotrivă.

Referendumul pentru familie a arătat fața adevărată a politicienilor și ne-a demonstrat că Biserica este singură. Deși PNL și PSD au semnat protocoale prin care susțineau referendumul, când a venit votul, s-au dezis de el. Totul a culminat cu atacul președintelui Klaus Iohannis la adresa celor 3,5 milioane de votanți. I-a numit ”infatuați” și a spus că ”românii i-au tratat cu flit” pe ceilalți români, cei care au mers la vot. Această împărțire în două tabere făcută de Iohannis demonstrează, dacă mai era nevoie, că avem un președinte care nu doar că nu apără Biserica, ci, mai mult, îi critică pe credincioșii săi.

Biserica și Patriarhul Daniel au rămas singuri și așa intră în 2020. Ne-am fi așteptat ca după prigoana comunistă, ortodoxia să aibă parte de iubirea pe care o oferă. Însă, cu ultimii 30 de ani, Biserica Ortodoxă Română a ajuns la 75 de ani în care continuă să fie singură, continuă să fie o țintă.

Sursa: stiripesurse.ro

2 comentarii la „OPINIE: CUM DE A RĂMAS BISERICA SINGURĂ

 1. Simplu credincios

  Dumnezeu a ingaduit acest lucru. Nu poate fi vorba de o Catedrala a „Mântuirii” neamului, fara ca intreg clerul sa nu predice intoarcerea la pocăință a poporului. Nu poate fi vorba de un patriarh al lui Hristos, cîtă vreme există cârdăşie intre acesta si vrăjmaşul lui Hristos, papa.

 2. DARIA

  De ce nu mi-ati publicat comentariul ? Ca sa dati bine cu stapanirea ERETICA ? Care spune ca nu exista iad, facandu-L pe Dumnezeu mincinos ? Care si-a impropriat modul de gandire al papei Franciscus Satanicus, vrajmasul lui Hristos ?
  Nici o problema, cuvintele mele va vor sta fata in fata la Judecata, pentru ca Dumnezeu NU se lasa batjocorit, este un Judecator Nemitarnic. Milostiv si bun, dar DREPT !
  Va situati de partea ereticilor si a groparilor sfintei Ortodoxii, cu ei veti fi asezat impreuna in Vesnicie. Credinta inseamna iubire, dar in ADEVAR ! Sfintii parinti au spus ca in vremurile din urma, sub numele Ortodoxiei se va ascunde prigoana Ortodoxiei !

  https://magnanews.ro/2019/11/patriarhul-daniel-iadul-nu-inseamna-cazane-cu-smoala-este-o-stare-a-sufletului-care-nu-a-raspuns-la-iubire-cu-iubire/

  https://basilica.ro/patriarhul-romaniei-dumnezeu-nu-uraste-iadul-este-starea-sufletului-care-nu-a-raspuns-la-iubire-cu-iubire/

  Iata ce spune staretul Efrem din Arizona despre aceasta minciuna (si blasfemie, pentru ca a spune ca nu exista iad inseamna a spune ca Dumnezeu minte!!!):

  https://youtu.be/B-xxF1RW_gc

Comentariile sunt închise.