Papa a binecuvântat reţelele de socializare Facebook, Twitter şi Youtube

Papa a binecuvântat reţelele de socializare Facebook, Twitter şi Youtube

Foto: econsultancy.com

Papa Benedict al XVI-lea a binecuvântat, luni, reţelele de socializare, Facebook, Twitter şi YouTube, cu ocazia Zilei Mondiale a Comunicări. Suveranul pontif a făcut apel la respect în exprimarea online, potrivit Reuters.

Papa şi-a exprimat părerile despre lumea digitală într-un mesaj special numit „Adevărul, proclamarea şi autenticitatea vieţii în epoca digitală”.

Mai mult decât atât, acesta le-a recomandat internauţilor să fie respectuoşi, responsabili, oneşti şi discreţi. Pentru cei care vor să răspândească mesajul Evangheliei pe internet suveranul pontif a subliniat că scopul lor nu trebuie să fie obţinerea unui număr mare de accesări.

„Trebuie să fim conştienţi că adevărul pe care vrem să îl împărtăşim nu îşi găseşte valoarea în popularitatea sa, ci în atenţie. Diseminarea mesajelor Evangheliei cere o comunicare ce este în acelaşi timp respectuoasă şi sensibilă”, a precizat suveranul pontif în mesajul său.

Cu toate acestea, în mesajul său, papa a reiterat unele din temele sale predilecte din ultimii ani, printre care avantajele şi pericolele epocii digitale. El a subliniat că reţelele de socializare sunt un mod minunat de a construi relaţii şi comunităţi, dar a avertizat că relaţiile de prietenie de pe internet nu trebuie să le înlocuiască pe cele reale şi oamenii trebuie să îşi construiască profiluri autentice pe aceste platforme.

Suveranul pontif este cunoscut pentru faptul că îşi scrie de mână majoritatea discursurilor, pe care colaboratorii săi le publică ulterior online. În 2009 a fost lansat un site al Vaticanului, numit . Site-ul oferea utilizatorilor diferite aplicaţii digitale, printre care una numită „Papa se întâlneşte cu tine pe Facebook”, dar şi alte aplicaţii realizate pentru internauţii care doresc să primească mesajele papei pe iPhone sau iPod.

 

Sursa:www.antena3.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: