PARASTASTUL DE 40 DE ZILE AL FERICITULUI INTRU ADORMIRE STARET GHEORGHE KAPSANIS (PHOTO)

kapsanis-6

Parastasul răposatului Stareţ Gheorghe Kapsanis (FOTO)

 

Autor: Emilios Polyghenis

 

Într-o atmosferă de smerenie athonită a fost oficiat ieri, 16 iulie 2014, în Sfânta Mănăstire Grigoriu parastasul de 40 de zile al răposatului Egumen Gheorghe Kapsanis.

În biserica mare a Mănăstirii Grigoriu a fost oficiată vecernia la care a slujit Înaltpreasfinţitul Mitropolit de Prikonisou, kyr Iosif.

De asemenea au slujit Mitropoliţii Ignatie de Larisa, Serafim de Kastoria, Ioil de Edessa, Varnava de Neapole, Alexie de Cartagena şi o pleiadă de egumeni ai Sfintelor Mănăstiri din Muntele Athos. 

Mănăstirea a fost plină până la refuz de monahi aghioriţi şi de o mulţime de fii duhovniceşti ai pururi pomenitului Stareţ Gheorghe Kapsanis.

Cuvintele de pomenire a sfintei persoane mutate la ceruri au fost rostite de Înaltpreasfinţitul Mitropolit Ignatie de Larisa, Egumenul Efrem al Sfintei Mănăstiri Vatopedi şi Egumenul Hristofor al Sfintei Mănăstiri Grigoriu.

La final a fost oficiat un trisaghion la mormântul răposatului Stareţ Gheorghe de către Mitropolitul Iosif de Prikonisou.

kapsanis-2

kapsanis-3

kapsanis-5

kapsanis-7

kapsanis-1

kapsanis-4

kapsanis-8

kapsanis-10

kapsanis-9

Traducere: https://acvila30.ro/ ; sursa: romfea.gr

Copyright

Această traducere ne aparţine şi este protejată de Legea Drepturilor de Autor, legea nr. 8/1996. Ea poate fi citată parţial [fragmentar] pe alte bloguri sau site-uri cu precizarea sursei sau link către pagina de unde provine [ https://acvila30.ro ], dar nu poate fi preluată de mass-media fără un acord scris.
Nu aveţi voie să copiaţi această traducere fără voia sau ştireahttps://acvila30.ro.
Dacă aveţi nevoie sau vreţi să folosiţi în scopuri proprii această traducere, vă rugăm să ne contactaţi şi vom stabili atunci condiţiile.