Părerea Arhiepiscopului Ieronim despre Mitropolitul Hrisostomos de Messinia

Părerea Arhiepiscopului Ieronim despre Mitropolitul Hrisostomos de Messinia

Sfântul Sinod Permanent al Bisericii Eladei a decis în a doua sa sesiune din luna septembrie 2010 să-l trimită ca reprezentant la Viena, pentru Dialogul cu catolicii, pe Mitropolitul Hrisostomos de Messinia.
Mulţi sunt cei care se întreabă care este poziţia Arhiepiscopului Ieronim faţă de obiecţiile Mitropolitului Serafim de Kithire, cât şi ale altor teologi şi profesori universitari, printre care dl. Tselenghidis. Răspunsul se află chiar în cuvintele arhiepiscopului, adresate ÎPS Mitropolit Hrisostomos de Messinia, la primirea sa (22/3/2008) în Catedrala Mitropolitană „Întâmpinarea Domnului” din Messinia.
„Dinamismul dumneavoastră, pregătirea dvs. teologică şi ecleziastică, experienţa dvs. academică şi scriitoricească, participarea dumneavoastră la reuniuni inter-ortodoxe şi inter-creştine şi la dialogul cu biserica apuseană, garantează că veţi fi în măsură să oferiţi mesajul real al Evangheliei, care nu este altul decât biruinţa asupra morţii, eliberarea omului din lanţurile restrictive ale naturii; acest mesaj al Evangheliei care practic desfiinţează religia, deoarece Biserica este sfârşitul oricărei religii.
Aceste calităţi ale dumneavoastră împletite cu tinereţea dumneavoastră biologică, întăresc garanţia şi speranţa, atât ale mele personale, dar cred că şi ale sfinţilor noştri fraţi, că veţi contribui decisiv la acele probleme cheie, că poporul din Messinia, avându-vă episcop, are speranţa re-evanghelizării şi a unui viitor binecuvântat şi paşnic în aşteptarea Eshatonului”…

(traducere: Frăţia Ortodoxă Misionară „Sfinţii Trei Noi Ierarhi”, sursa: http://aktines.blogspot.com/2010/09/blog-post_1924.html)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: