Părintele Justin Pârvu: “Luptă-te, suflete, ca să primeşti acest har!”

“ESTE HAR:


– să iubeşti fără să fii iubit…
– să slujeşti fără să fii preţuit…
– să dăruieşti fără să ţi se mulţumească…
– să te jertfeşti şi fără să ţi se recunoască…
– să ierţi fără să fii iertat…
– să-l susţii pe cel care te-a lepădat…
– să rămâi liniştit, deşi eşti nedreptăţit…
– să crezi deşi nu vezi faţă în faţă…
– să crezi deşi nu eşti deplin lămurit…
– să investeşti clădind fără speranţe…
– să taci pentru a nu face rau aproapelui…
– să vorbeşti de dragul adevărului…
– sa te jertfesti pentru dreptate…
– să înduri fără să murmuri, fără să cârteşti….
– totul să-ţi aparţină, dar tu de toate bucuros sa te lipseşti…

Luptă-te, suflete, ca să primeşti acest har!”


(Părintele Justin Pârvu de la Mănăstirea Petru Vodă)

3 comentarii la „Părintele Justin Pârvu: “Luptă-te, suflete, ca să primeşti acest har!””

  1. Slava Tatalui si Fiului si Sfantului Duh ca ne-a binecuvantat neamul romanesc cu asemenea Parinti duhovnicesti precum este sfintia sa arhimandritul Iustin Parvu, care are inaltele virtuti ale unui sfant! Printre noi exista sfinti si arhangheli care ne slujesc si ne calauzesc pasii, de la calea cea larga a patimilor la calea cea ingusta a mantuirii .
    Sa repetam neincetat cuvintele de invatatura ale Parintelui arhimandrit Iustin Parvu pentru a ajuta sufletele noastre sa lupte ca sa primeasca harul dumnezeiesc! Amin !

  2. Sa traiesti in lume si sa faci macar o parte din ce spune Parintele si tot am mai putea spera …Dar din nefericire ne pierdem in cotidian, nu mai deosebim rau de bine, ne socotim indreptatiti sa judecam, sa fim iubiti,sa ni-se multumeasca pentru putinele fapte bune,ne pierdem linistea repede, nu induram boala, suferinta, il rastignim in noi pe Iisus abia primit la sfanta impartasanie! Si referirile sunt la mine, nu la alte persoane, desi folosesc pluralul.Sunt trista ca nu am avut niciun prilej sa-mi plec capul pentru binecuvantarea Parintelui, dar imi spun ca macar nu a mai vazut in mine inca un pacatos!Aveti, dreptate, am sa repet cuvintele Parintelui si poate ele spuse ca o rugaciune „Da-mi Doamne să iubesc fără să fiu iubita, să slujeşc fără să fiu preţuita,să dăruiesc fără să mi-se mulţumească,să ma jertfesc şi fără sa mi se recunoască, să iert fără să fiu iertata…”ma vor ajuta in lupta aceasta permanenta pe calea pocaintei.

  3. AZI am observat COMODITATEA, ignoranta, lenevia, trandavia si goliciunea duhovniceasca cu care as putea in fiece moment sa plec la Domnul..dar nu si sa raman cu El.

Comentariile sunt închise.

%d blogeri au apreciat: