Părintele protosinghel Petroniu Tănase a trecut la Domnul

Părintele protosinghel Petroniu Tănase a trecut la Domnul


Părintele protosinghel Petroniu Tănase a trecut la Domnul

Obştea Schitului românesc Prodromu de la Muntele Athos a pierdut astăzi, 22 februarie, una dintre figurile sale emblematice. Părintele protosinghel Petroniu Tănase, fostul stareţ al aşezământului monahal, a trecut la cele veşnice, în jurul orei 16:00, ora României, informează Radio TRINITAS. Slujba de înmormântare va avea loc joi, 24 februarie, conform rânduielilor monahale din Sfântul Munte. 

Părintele Petroniu Tănase s-a născut în anul 1914, în comuna Fărcaşa din judeţul Neamţ. Călugărit şi format duhovniceşte în obştea Mănăstirii Neamţ, era licenţiat în Teologie, dar a urmat şi studii de Matematică şi Filosofie. Dorul de o viaţă spirituală aleasă i-a îndrumat paşii spre Sfântul Munte Athos, unde a ajuns în anul 1978. Apreciat şi iubit deopotrivă în Grecia şi România, Părintele Petroniu a fost duhovnic, bibliotecar şi stareţ al aşezământului românesc de la Sfântul Munte.

Părintele Petroniu Tănase se retrăsese, recent, de la conducerea schitului. În locul său a fost ales, pe 6 februarie, părintele ieromonah Atanasie Floroiu.

Un comentariu la „Părintele protosinghel Petroniu Tănase a trecut la Domnul”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: