Conferinţă la Iaşi a Părintelui Zaharia de la Essex

Conferinţă la Iaşi a Părintelui Zaharia de la Essex

Joi, 29 septembrie 2011, părintele arhimandrit Zaharia Zaharou de la Mănăstirea „Sfântul Ioan Botezătorul“ – Essex, Anglia, va susţine, începând cu ora 17:00, o conferinţă la Centrul de Conferinţe „Providenţa“ din Iaşi, cu titlul: „Relaţiile între oameni în lumina relaţiei noastre personale cu Hristos“. Intrarea este liberă, în limita locurilor.

A doua zi, de la aceeaşi oră, tot la Centrul de Conferinţe „Providenţa“, părintele Zaharia va susţine o a doua conferinţă, intitulată „Chipuri de a trăi preoţia împărătească în viaţa noastră – în Liturghie, în monahism“, la care vor putea participa monahi şi monahii.

Pelerinajul părintelui Zaharia în Arhiepiscopia Iaşilor începe luni, 26 septembrie, şi se va încheia luni, 3 octombrie. În programul pelerinajului sunt prevăzute momente de închinare la mai multe mănăstiri din Arhiepiscopia Iaşilor, iar marţi, 27 septembrie, părintele Zaharia se va întâlni cu preoţii participanţi la conferinţele preoţeşti de la Durău.

Părintele Zaharia a fost ucenic apropiat al arhimandritului Sofronie Saharov, ucenicul Sfântului Siluan Athonitul, stareţul şi fondatorul Mănăstirii „Sfântul Ioan Botezătorul“ de la Essex.

Originar din Cipru, părintele Zaharia a studiat chimia în Marea Britanie, unde a obţinut titlul de doctor în ştiinţe. Întâlnindu-l pe stareţul Sofronie şi, marcat de statura duhovnicească a acestuia, a ales devenirea întru monah în mănăstirea acestuia.

Sursa: http://www.doxologia.ro