Patr. Teofil: În Ierusalim a fost acapărată casa de pelerinaj a Sf.Petru

Patriarhul Ierusalimului Teofil al III-lea. Imagine: pravmir.ru

Patriarhia Ierusalimului este îngrijorată de amenințarea asupra prezenței creștinilor în Țara Sfântă.

Patriarhul Teofil al III-lea al Ierusalimului și-a exprimat îngrijorarea cu privire la acapararea casei de pelerinaj a Sf. Petru de către un grup extremist. Santitatea Sa a făcut o astfel de declarație în cadrul unei acțiuni de protest menită să atragă atenția comunității mondiale asupra amenințărilor reale la care este expusă prezența creștină în Orașul Sfânt și în Țara Sfântă în ansamblu. Acest lucru este raportat pe site-ul oficial al Patriarhiei Ierusalimului.

„Acapararea forțată a casei de pelerinaj a Sf. Petru de către grupul extremist „Ateret Kohanim” reprezintă o amenințare pentru existența cartierului creștin din Ierusalim și, în cele din urmă, pentru coexistența pașnică a comunităților din acest oraș”, a spus Patriarhul Teofil în timpul acțiunii.

În prezent, se notează în comunicat, este important să se prevină acapararea clădirilor din cartierul creștin al Ierusalimului de către grupurile evreiești radicale și să se mențină status quo din Orașul Vechi, dar mai ales pe așa-numitul „traseu de pelerinaj” – strada care începe de la Poarta Jaffa a Ierusalimului și care duce la Biserica Sfântului Mormânt.

După cum a subliniat Patriarhul Teofil, dacă clădirile de pe ambele părți ale „traseului de pelerinaj” vor deveni proprietatea organizațiilor religioase evreiești, atunci această stradă cheie a orașului vechi, de-a lungul căreia milioane de pelerini se îndreaptă de obicei către cel mai mare altar al lumii, poate fi complet blocată pentru creștini.

UJO a anunțat mai devreme că Patriarhul Teofil al III-lea al Ierusalimului a îndemnat toți creștinii să se roage pentru poporul Ucrainei.

Sursa:https://spzh.news/ro/news/87401-patriarkh-feofil-zajavil-o-zahvate-palomnicheskogo-doma-petra-v-ijerusalime