Acasă > PATRIARHIA ALEXANDRIEI > PATRIARHUL ALEXANDRIEI ÎN CARTIERELE SĂRACE DIN POINTE NOIRE

PATRIARHUL ALEXANDRIEI ÎN CARTIERELE SĂRACE DIN POINTE NOIRE

Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας στις φτωχογειτονιές του Pointe Noire

 

Patriarhul Alexandriei în cartierele sărace din Pointe Noire

 

Joi,1 noiembrie 2012

Autor: pr. Narkissos Gammo

 

Pe 31 octombrie a.c., Preafericirea Sa, Papa şi Patriarhul Alexandriei şi al întregii Africi, kyr Theodoros al II – lea, a vizitat cea mai veche parohie din oraşul Pointe-Noire, a Înălţării Domnului, din cea mai săracă zonă a cartierului muncitorilor de la calea ferată.

 

Preafericitul le-a mulţumit pentru primirea entuziastă şi le-a adresat cuvinte de mângâiere şi de sprijin. După aceea s-a îndreptat spre biserica Sfintei Fotini, cea întocmai cu apostolii, aflată în construcţie, pe cheltuiala pr. Kallistratos dela Frăţia Teologilor„Mântuitorul” şi a Sfintei Mitropolii de Nea Smirna şi, de asemenea, la locul de construcţie al clinicii „Sf. Luca Medicul”, donaţie a pr. Kyriakos Hatzidimos, pe care Preafericirea Sa a caracterizat-o ca fiind foarte valoroasă în lupta împotriva mortalităţii ridicate în rândul mamelor şi a nou-născuţilor la naştere.

 

După aceea, Preafericitul Patriarh a convocat sinaxa preoţească, după care a pus piatra de temelie pentru construcţia unei policlinici în regiunea Nzassi cu o suprafaţă de 45 de acri, donaţie a unei asociaţii misionare din Australia, avându-l ca promotor pe pr. Nikolaos Marketos.

 

În acest loc, vor fi ridicate de asemenea o clinica ginecologică şi una pediatrică, precum şi un parc ecologic.

 

În final,după-amiaza,Preafericirea Sa a fost prezent la festivalul corurilor ortodoxe de tineri ţinut în spaţiile bisericii „Sf. Dimitrie”, deja construită. 

 Traducere acvila30.ro sursa romfea.gr

Categories: PATRIARHIA ALEXANDRIEI Tags:
  1. Nici un comentariu momentan.
  1. Nici un trackbacks momentan.