PATRIARHUL ALEXANDRIEI ÎN CARTIERELE SĂRACE DIN POINTE NOIRE

Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας στις φτωχογειτονιές του Pointe Noire

 

Patriarhul Alexandriei în cartierele sărace din Pointe Noire

 

Joi,1 noiembrie 2012

Autor: pr. Narkissos Gammo

 

Pe 31 octombrie a.c., Preafericirea Sa, Papa şi Patriarhul Alexandriei şi al întregii Africi, kyr Theodoros al II – lea, a vizitat cea mai veche parohie din oraşul Pointe-Noire, a Înălţării Domnului, din cea mai săracă zonă a cartierului muncitorilor de la calea ferată.

 

Preafericitul le-a mulţumit pentru primirea entuziastă şi le-a adresat cuvinte de mângâiere şi de sprijin. După aceea s-a îndreptat spre biserica Sfintei Fotini, cea întocmai cu apostolii, aflată în construcţie, pe cheltuiala pr. Kallistratos dela Frăţia Teologilor„Mântuitorul” şi a Sfintei Mitropolii de Nea Smirna şi, de asemenea, la locul de construcţie al clinicii „Sf. Luca Medicul”, donaţie a pr. Kyriakos Hatzidimos, pe care Preafericirea Sa a caracterizat-o ca fiind foarte valoroasă în lupta împotriva mortalităţii ridicate în rândul mamelor şi a nou-născuţilor la naştere.

 

După aceea, Preafericitul Patriarh a convocat sinaxa preoţească, după care a pus piatra de temelie pentru construcţia unei policlinici în regiunea Nzassi cu o suprafaţă de 45 de acri, donaţie a unei asociaţii misionare din Australia, avându-l ca promotor pe pr. Nikolaos Marketos.

 

În acest loc, vor fi ridicate de asemenea o clinica ginecologică şi una pediatrică, precum şi un parc ecologic.

 

În final,după-amiaza,Preafericirea Sa a fost prezent la festivalul corurilor ortodoxe de tineri ţinut în spaţiile bisericii „Sf. Dimitrie”, deja construită. 

 Traducere acvila30.ro sursa romfea.gr

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: