PATRIARHUL ALEXANDRIEI LA SĂRBĂTOAREA SFÂNTULUI DIMITRIE CEL NOU, OCROTOTITORUL BUCUREŞTILOR

PATRIARHUL ALEXANDRIEI LA SĂRBĂTOAREA

SFÂNTULUI DIMITRIE CEL NOU, OCROTOTITORUL BUCUREŞTILOR

La sărbătoarea hramului Catedralei patriarhale sunt aşteptaţi să sosească, şi anul acesta, alături de credincioşi şi clerici din toată ţara, şi reprezentanţi ai altor Biserici Ortodoxe surori. Prima delegaţie care va ajunge în România este cea din Biserica Ortodoxă a Greciei şi va sosi luni.

Mai multe informaţii a oferit pentru TRINITAS TV, părintele Michael Tiţa, Consilier Patriarhal în cadrul Sectorului relaţii bisericeşti şi inter-religioase: „Îl vom avea aici pe Înaltpreasfinţitul Mitropolit Hrisostom de Patras care este un invitat special şi care va aduce la Bucureşti Cinstitul Cap al Sfântului Apostol Andrei. Înaltpreasfinţia Sa va fi însoţit de o delegaţie din Grecia din care va mai face parte şi Înaltpreasfinţitul Mitropolit Daniil de Kesariani”.

Miercuri, în ziua de prăznuire a Sfântului Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de mir, Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, îl va primi pe Preafericitul Părinte Teodor al II-lea, Papă şi Patriarh al Alexandriei şi al întregii Africi.

„Prezenţa Preafericirii Sale la Bucureşti este un moment deosebit şi pentru faptul că anul acesta se împlinesc 40 de ani de la o altă vizită a unui alt Patriarh al Alexandriei şi al întregii Africi, adică vrednicul de pomenire patriarh Nicolae care a participat la aceleaşi festivităţi legate de hramul Catedralei Patriarhale în anul 1971”, a mai spus părintele consilier Michael Tiţa.

La hramul Catedralei Patriarhale va fi prezent şi rectorului Academiei Teologice din Kiev, Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Antonie de Borispol.

„Mai putem menţiona şi prezenţa rectorului Academiei Teologice din Kiev, Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Antonie de Borispol care va avea întrevederi şi discuţii la Facultatea de Teologie Ortodoxă Iustinian patriarhul din Bucureşti, în vederea stabilirii unor relaţii de schimburi academice între cele două şcoli de teologie ortodoxă”, a declarat părintele consilier Michael Tiţa.

Patriarhul României şi Patriarhul Alexandriei şi al întregii Africi vor sluji împreună, în ziua pomenirii Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucureştilor, alături de ierarhii invitaţi din Grecia, Bulgaria, Ucraina la care se vor adăuga membrii Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, înconjuraţi de un sobor de preoţi şi diaconi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: