Patriarhul Antiohiei şi-a încheiat vizita frăţească în România

Patriarhul Antiohiei şi-a încheiat vizita frăţească în România

Preafericitul Părinte Ioan al X-lea, Patriarhul Antiohiei şi al Întregului Orient, şi-a încheiat astăzi, 2 decembrie 2014, vizită frăţească pe care a efectuat-o în Patriarhia Română, la invitaţia Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române.

Înainte de plecare de pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă, Preafericitul Părinte Ioan al X-lea a declarat: „Noi părăsim România după o vizită foarte bogată. Plecăm cu durere sufletească pentru că părăsim pe fratele nostru Preafericitul Părinte Patriarh Daniel căruia îi transmitem cele mai sincere mulţumiri împreună cu Înaltpreasfinţiţii şi Preasfinţiţii ai Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române. Am petrecut zile frumoase, am sărbătorit împreună de hramul Sfântului Andrei şi de Ziua Naţională a României. Poporul român este un popor viu şi îl felicităm pentru credinţa şi puterea pe care le are în inima lui pentru a păstra credinţa şi ţara (…) Aşa cum am discutat cu Preafericitul Părinte Patriarh Daniel această vizită este un început pentru un viitor plin de consolidarea relaţiilor dintre cele două Biserici şi pentru a consolida aceste relaţii bisericeşti”.

Preafericirea Sa a vorbit şi despre lucrurile care l-au impresionat în mod special pe durata celor patru zile ale vizitei efectuate: „Cel mai important este rolul Preafericitului şi prezenţa lui împreună cu membrii Sfântului Sinod, prezenţa lor în viaţa zilnică a poporului român. Când Biserica, Guvernul şi poporul sunt într-o armonie atunci viitorul ţării o să fie cât mai bun. Al doilea lucru care ne-a impresionat este iniţiativa Preafericitului Părinte Patriarh Daniel împreună cu membrii Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române şi împreună cu credincioşii pentru a ajuta pe fraţii lor antiohieni creştini cu colecta, cu suma de bani. Este foarte clar că relaţia strânsă între Biserică şi poporul dreptcredincios este ceva care ne-a impresionat foarte mult, păstrarea moralei şi eticii în cadrul familiei, păstrarea credinţei, iubirea poporului român faţă de Biserică, faţă de noi şi am simţit că este un lucru foarte important”.

Vizita Patriarhului Antiohiei şi al Întregului Orient şi a delegaţiei însoţitoare s-a desfăşurat în perioada 28 noiembrie – 2 decembrie 2014.

%d blogeri au apreciat: