Patriarhul Chiril al Rusiei : Dragostea ne ridică deasupra lumii

Patriarhul Chiril: Dragostea ne ridică deasupra lumii

Patriarhul Moscovei și al Întregii Rusii, Chiril a spus că dragostea este cel mai important sentiment pe care Dumnezeu l-a investit în natura umană. “Dragostea este cel mai important sentiment pe care Dumnezeu l-a investit în natura umană. Dragostea ne ridică deasupra acestei lumi naturale, ne face asemenea locuitorilor cerului, pentru că însuşi  Dumnezeu este iubire. Și atunci când o persoană are dragoste în inima lui, lui îi cresc aripi “- a spus Patriarhul Chiril la o întâlnire cu studenții instituțiilor de învățămînt superior din regiunea Smolensk. “Şi ce sentiment uimitor este. Un sentiment care nu este programat pentru a fi prezent în mod automat de-a lungul vieții umane. Dragostea nu poate fi programată.

Și dacă acest sentiment este risipit, este căclact în picioare, dacă să înşeli această dragoste  – ea dispare. Şi aripile de altă dată nu te mai pot ridica la înălțimea lui Dumnezeu, “- a adăugat el. Potrivit Întâistătătorului Bisericii Ortodoxe Ruse, moda modernă de comunicare între oamenii care simt o simpatie unul faţă de altul, de multe ori se reduce la faptul că unul îl exploatează pe celălat nu în numele dragostei, ci doar pentru satisfacerea instinctelor sale. “Dacă acește relaţii libere omul le practică de mulți ani, el îşi pierde capaicitatea de a iubi. Apoi, întreabă cu uimire: “De ce nu-mi merge atât de mult în viaţă. De ce? M-am căsătoriat – s-a dovedit a fi un nemernic, m-am căsătorit a doua oară – un nenorocit?.” Sau m-am căsătorit – e rău, m-am căsătorit din nou – e chiar şi mai rău.

Ce sa întâmplă?, –  a spus Patriarhul. “Iar problema constă în faptul că dacă oamenii încep o viaţă comună, deja consumând întregul potențial al dragostei -nimic nu va funcționa! Și atunci când Biserica spune: “Fiți atenți, să nu vă jucaţi cu acest mare sentiment”, – ea nu ne spune despre lucruri de modă veche, ci adevărul etern care a venit de la Dumnezeu, nu de la oameni, “- a subliniat el. Patriarhul Chiril le-a urat studenţilor o dragoste puternică și și-a exprimat încrederea că ea îi va ajuta în viață. “Vă veți găsi cu siguranță sufletul pereche, şi veţi fi fericiţi unul cu celălalt în cazul că acest mare potenţial al dragostei nu-l veţi distruge singuri.

Iar când cineva vă spune: “Este super” şi te încurajează la o faptă care poate să distrugă acest potențial, spuneţi-i: “Aceasta nu e super, ci este vulgar, plebeian, şi animalic. Eu sunt mai presus de acestea.” “- a concluzionat Patriarhul Chiril. traducere pentru ortodox.md sursa www.pravoslavie.ru

Sursa: http://ortodox.md