Patriarhul Daniel despre mass-media din România: Dacă te duci, de ce vin preoți, dacă nu vin, de ce nu vin. Asta e atitudinea presei față de Biserică!

Patriarhul Daniel despre mass-media din România: Dacă te duci, de ce vin preoți, dacă nu vin, de ce nu vin. Asta e atitudinea presei față de Biserică!

https://www.youtube.com/watch?time_continue=52&v=dhdxU8vo9KM

PF Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a comentat atitudinea ostilă a presei la adresa Bisericii, din aceste zile.
„Dacă te duci, zice că de ce vin preotii, dacă nu vin, de ce nu vin. Asta este atitudinea ostilă fata de Biserică, notați. Nu învățati dvs Biserica ce rol are ea. Invățați mai bine ce e credința ortodoxă. Asta este”, a spus el la finalul slujbei înmormântării Mariei Ion, una din victimele incendiului de la Colectiv.

 
PF Daniel a trimis un mesaj de compasiune și ajutor pentru cei aflați în suferință, imediat după incidentul de la Colectiv, dar acesta a fost ignorat, în mare parte de mass-media. Slujbe și rugăciuni s-au desfășurat duminică, în București și în țară pentru victime.
„Aici are dreptate! Patriarhia dadea comunicate de condoleante si solidaritate, dar presa nu le prelua. Patriarhia a cerut rugaciuni speciale la Liturghiile din toate bisericile, Duminica, pentru cei morti si pentru santatea supravietuitorilor din spitale, a cerut donare de sange tutror credinciosilor, printr-un anunt citit la predica etc. Dar presa nu a preluat, ca nu era de folos pentru rascularea naivilor impotriva Biserici.„
Comentariu Marian Maricaru: Aici are dreptate! Exact ce va ziceam: Patriarhia dadea comunicate de condoleante si solidaritate, dar presa nu le prelua. Patriarhia a cerut rugaciuni speciale la Liturghiile din toate bisericile, Duminica, pentru cei morti si pentru santatea supravietuitorilor din spitale, a cerut donare de sange tutror credinciosilor, printr-un anunt citit la predica etc. Dar presa nu a preluat, ca nu era de folos pentru rascularea naivilor impotriva Biserici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: