Patriarhul ecumenic Bartolomeu: „Am venit să-i spun „adio” Patriarhului frate Maxim”

barth

 

Patriarhul ecumenic: „Am venit să-i spun „adio” Patriarhului frate Maxim”

 

Joi,8 noiembrie 2012

Autor: Emilios Polyghenis

„Am multe amintiri cu fericitul întru adormire Patriarh Maxim, de aceea am şi venitla Sofiapentru a-mi lua rămas bun de la el”, a spus Patriarhul Ecumenic, kyr Bartolomeu, care a ajuns astăzila Sofia.

Totodată, Patriarhul Bartolomeu a spus: „Am venit de multe ori în Bulgaria, dar de această dată am venit pentru un eveniment trist. Am venit să-i spun „adio” fratelui Patriarh Maxim, care timp de 41 de ani a slujit din tronul patriarhal”.

Întăistătătorul Ortodoxiei, referindu-se la răposatul patriarh, a spus că „aceşti 41 de ani nu au fost uşori pentru Patriarhul Maxim, dar el a fost un luptător, a avut răbdare şi Dumnezeu a ajutat poporul Bulgariei să respire acum liber şi el să vadă  înainte de moarte Bulgaria ca parte a Uniunii Europene”.

 În continuare, Patriarhul Ecumenic a sărutat trupul Patriarhului Bulgariei şi a aprins o lumânare întru pomenirea sa.

În încheiere, semnalăm că în exteriorul bisericii Sfintei Kiriaki s-au format cozi pe kilometri întregi de oamenii care doresc să-şi ia rămas-bun pentru ultima dată de la patriarhul lor.

Traducere: https://acvila30.ro/ ; sursa: romfea.gr

Copyright

Această traducere ne aparţine şi este protejată de Legea Drepturilor de Autor, legea nr. 8/1996. Ea poate fi citată parţial [fragmentar] pe alte bloguri sau site-uri cu precizarea sursei sau link către pagina de unde provine [ https://acvila30.ro ], dar nu poate fi preluată de mass-media fără un acord scris.
Nu aveţi voie să copiaţi această traducere fără voia sau ştirea https://acvila30.ro.
Dacă aveţi nevoie sau vreţi să folosiţi în scopuri proprii această traducere, vă rugăm să ne contactaţi şi vom stabili atunci condiţiile.

Un comentariu la „Patriarhul ecumenic Bartolomeu: „Am venit să-i spun „adio” Patriarhului frate Maxim”

  1. Pingback: PELERIN ORTODOX » CEL DIN URMĂ ADIO PATRIARHULUI MAXIM AL BULGARIEI (RO & GR, VIDEO) – Το ύστατο χαίρε στον Πατριάρχη Βουλγαρίας (Video)

Comentariile sunt închise.