PATRIARHUL ECUMENIC BARTOLOMEU: „MĂ BUCUR CĂ MĂ GĂSESC ÎN GEORGIA”

geo4

PATRIARHUL ECUMENIC BARTOLOMEU:

„MĂ BUCUR CĂ MĂ GĂSESC ÎN GEORGIA”

 

Autor: Emilios Polygenis

În Georgia a ajuns Patriarhul Ecumenic, kyr Bartolomeu, cu prilejul aniversării a 80 de ani de la naşterea şi a 35 de ani de la întronizarea Patriarhului Georgiei, kyr Ilie.

       Kyr Bartolomeu l-a felicitat pe Patriarhul Ilie pentru cele două aniversări şi a subliniat că Patriarhul Georgiei a fost întemeietorul unei noi epoci într-o perioadă de tranziţie şi deosebit de grea.

       De asemenea, Patriarhul a urat poporului Georgiei să depăşească uşor toate crizele, precum şi piedicile oricât de multe şi de orice natură ar fi.

       Din partea sa, Patriarhul Georgiei şi-a exprimat recunoştinţa sa faţă de Patriarhul Ecumenic, care l-a vizitat acum, când sărbătoreşte cele două aniversări.

       Mai târziu, Patriarhul Ecumenic şi Patriarhul Georgiei l-au vizitat pe Preşedintele Georgiei, Mihail Saakasvili.

       Kyr Bartolomeu i-a mulţumit preşedintelui georgian pentru calda primire şi i-a urat sănătate şi putere pentru binele patriei.

       Preşedintele Georgiei a mulţumit la rândul său Patriarhului Ecumenic pentru participarea sa la serbări.

       „Sanctitatea Voastră, ne onoraţi cu vizita Voastră în Georgia. Sunteţi respectat de toţi nu doar ca Părinte Duhovnicesc, ci şi ca o personalitate excepţională”, a declarat Preşedintele Saakasvili.

       De asemenea, preşedintele georgian a subliniat: „Sunteţi, într-adevăr, un adevărat prieten al Georgiei. Vă mulţumim că îl preţuiţi pe Patriarhul nostru la împlinirea a 80 de ani şi pentru aniversarea a 35 de ani de la întronizarea sa”.

       Întâistătătorul Ortodoxiei, la rândul său, a subliniat că este un eveniment  deosebit de important că se află la aniversarea Patriarhului Ilie în Georgia.

       „Este foarte îmbucurător pentru noi toţi faptul că suntem aici pentru aniversarea Patriarhului Georgiei, kyr Ilie. Îi urez Patriarhului sănătate pentru binele Bisericii, dar şi pentru poporul Georgiei”, a declarat printre altele Patriarhul Bartolomeu.

       În încheiere, mai precizăm că în Georgia se află deja Patriarhul Serbiei, kyr Irineu şi Locţiitorul de Patriarh al Bisericii Bulgariei, Mitropolitul Chiril de Varna.

 

Traducere: https://acvila30.ro/ ; sursa: romfea.gr

Copyright

Această traducere ne aparţine şi este protejată de Legea Drepturilor de Autor, legea nr. 8/1996. Ea poate fi citată parţial [fragmentar] pe alte bloguri sau site-uri cu precizarea sursei sau link către pagina de unde provine [ https://acvila30.ro ], dar nu poate fi preluată de mass-media fără un acord scris.
Nu aveţi voie să copiaţi această traducere fără voia sau ştirea https://acvila30.ro.
Dacă aveţi nevoie sau vreţi să folosiţi în scopuri proprii această traducere, vă rugăm să ne contactaţi şi vom stabili atunci condiţiile.

Un comentariu la „PATRIARHUL ECUMENIC BARTOLOMEU: „MĂ BUCUR CĂ MĂ GĂSESC ÎN GEORGIA”

Comentariile sunt închise.