PATRIARHUL IERUSALIMULUI: SCHISMATICII DIN UCRAINA SUNT „PIERDUŢI”

theofilos

PATRIARHUL IERUSALIMULUI:

SCHISMATICII DIN UCRAINA SUNT „PIERDUŢI”

 

Autor: Emilios Polyghenis

       Patriarhul Ierusalimului Teofil al III-lea îi îndeamnă pe ucraineni să se reconcilieze cu Rusia şi-l numeşte pe conducătorul nerecunoscutei „Patriarhii de Kiev”, Filaret Denisenko, drept „pierdut”.

       Întâistătătorul Bisericii Ierusalimului a vorbit despre aceasta în cadrul întâlnirii cu o delegaţie ucraineană.

       Andrei Lozovoi, director adjunct al grupării  radicale a lui Oleg Liaşcu din cadrul Consiliului Suprem al Ucrainei scrie despre aceasta pe blogul său Korresponsent.net.

       Declară că el şi confratele său au rămas neplăcut surprinşi când au ascultat cuvântul Patriarhului Teofil.

       Conform lui Lozovoi, care a comentat cuvintele Patriarhului, Preafericitul Teofil a spus: „Îi considerăm pe ruşi şi pe ucraineni ca un singur popor”, „fraţii noştri pierduţi de sub conducerea lui Filaret s-au rupt de Biserica-Mamă”.

       „Lucrul cel mai important pentru voi este să vă reconciliați cu poporul rus. Avem legături foarte bune cu Mitropolitul dumneavoastră Onufrie”.

       Deputatul s-a ridicat pentru a pleca, în timp ce membri ai delegaţiei ucrainene încercau să-i schimbe opinia Patriarhului.

       Au spus că nu sunt mulţumiţi de acţiunile Mitropolitului Bisericii Ortodoxe Ucrainene Onufrie, care a refuzat să se ridice pentru a-i onora pe soldaţii aramatei ucrainene, care au căzut în operaţiunile de război.

       Andrei Lozovoi declară: „E greu să credem că Patriarhul ne-a auzit”.

       La sfârşitul publicaţiei sale, deputatul aminteşte că Patriarhul Ierusalimului are dreptul exclusiv asupra ceremoniei Aprinderii Sfintei Lumini, care este considerată o minune pentru Biserica Ortodoxă.

 

Traducere: https://acvila30.ro/ ; sursa: romfea.gr

Copyright
Această traducere ne aparţine şi este protejată de Legea Drepturilor de Autor, legea nr. 8/1996. Ea poate fi citată parţial [fragmentar] pe alte bloguri sau site-uri cu precizarea sursei sau link către pagina de unde provine [ https://acvila30.ro ], dar nu poate fi preluată de mass-media fără un acord scris.
Nu aveţi voie să copiaţi această traducere fără voia sau ştirea https://acvila30.ro.
Dacă aveţi nevoie sau vreţi să folosiţi în scopuri proprii această traducere, vă rugăm să ne contactaţi şi vom stabili atunci condiţiile.