Patriarhul Ilie al Georgiei: „Este inadmisibil să fie umiliţi deţinuţii”

Patriarhul Ilie al Georgiei:

 „Este inadmisibil să fie umiliţi deţinuţii”

 

Joi,27 septembrie 2012

 

Autor: Emilios Polighenis/Romfea.gr

 

Puternicul său protest şi l-a exprimat Patriarhul Catolicos al Georgiei, kyr Ilie, faţă de condiţiile care predomină în închisorile din Georgia.

Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe din Georgia, în declaraţiile sale, a vorbit despre comportamentul inadmisibil faţă de deţinuţi.

„Consider că este inadmisibil să fie umiliţi deţinuţii”, a spus, printre altele, kyr Ilie.

Şi a adăugat: „Am informat în mod repetat pe cei responsabili să respecte pe deţinuţi, oricât de vinovaţi ar fi. Evident că nu vor să o facă, de aceea şi continuă să execute diferite torturi”.

 „Adresez un apel Guvernului nostru pentru aceşti oameni; această situaţie creează un nou val de confruntări şi duşmănie în ţară”, a subliniat Patriarhul Georgiei.

Conform Patriarhului Ilie, Biserica Georgiei a crescut numărul numirilor de preoţi în închisori, dar până astăzi problema nu a fost rezolvată.

„Cu toate acestea clericii vizitează instituţiile de detenţie, dar de multe ori preotul este controlat şi sub continuă urmărire”, a adăugat Patriarhul Ilie.

Traducere: https://acvila30.ro/ ; sursa: romfea.gr

Copyright
Această traducere ne aparţine şi este protejată de Legea Drepturilor de Autor, legea nr. 8/1996. Ea poate fi citată parţial [fragmentar] pe alte bloguri sau site-uri cu precizarea sursei sau link către pagina de unde provine [ https://acvila30.ro ], dar nu poate fi preluată de mass-media fără un acord scris.
Nu aveţi voie să copiaţi această traducere fără voia sau ştirea https://acvila30.ro.
Dacă aveţi nevoie sau vreţi să folosiţi în scopuri proprii această traducere, vă rugăm să ne contactaţi şi vom stabili atunci condiţiile.

 

 

 

 

%d blogeri au apreciat: