PATRIARHUL IOAN AL ANTIOHIEI L-A INTRONIZAT LA KOLN PE NOUL MITROPOLIT AL EUROPEI CENTRALE, ISAAC VARAKAT (24 nov. 2013, PHOTO, gr)

PATRIARHUL IOAN AL ANTIOHIEI L-A INTRONIZAT LA KOLN PE NOUL MITROPOLIT AL EUROPEI CENTRALE, ISAAC VARAKAT

(24 nov. 2013, PHOTO, gr)

13

 

Duminică, 24 noiembrie 2013, în Köln, Germania, a avut loc întronizarea noului Mitropolit ortodox antiohian al Europei Centrale, Înaltpreasfințitul Isaac Barakat.

Ceremonia a fost prezidată de către Sanctitatea Sa Ioan al X-lea, Patriarhul Antiohiei şi al întregului Orient, înconjurat de ierarhi din Patriarhia Antiohiei.

Întâistătătorul Bisericii din Antiohia a făcut referire în predica sa la menținerea păcii în Orientul Mijlociu, în special în Siria: „Suntem în prezent în Germania, dar ochii noștri au vărsat lacrimi pentru frații noștri din Siria. Creștinii, oameni nevinovați din Siria au suferit umiliri, răpiri (inclusiv episcopi), crime, distrugerea bisericilor, astfel încât comunitatea internațională ar trebui să sporească dialogul pentru a opri escaladarea violențelor.

De asemenea, Sanctitatea Sa Ioan, Patriarhul Antiohiei a cerut tuturor celor prezenți să se roage pentru menținerea securității în Liban, dar și pentru evitarea bombardamentelor suplimentare.

În încheiere, Patriarhul a elogiat personalitatea noului episcop , subliniind că „acum parohiile ortodoxe antiohiene din Germania și Europa Centrală au un nou părinte și păstor, un părinte cu o inimă mare.

În cuvântul său, Înaltpreasfințitul Isaac a spus printre altele: „În primul rând vreau să mulțumesc lui Dumnezeu pentru această binecuvântare prețioasă. Mulțumesc de asemenea Patriarhului Ioan și membrilor Sfântului Sinod pentru câ mi-au încredințat această demnitate în cadrul Bisericii Ortodoxe din Antiohia.

În cele din urmă, Mitropolitul Europei Centrale a mulțumit tuturor celor care au participat la această zi împortantă în care a avut loc întronizarea sa.

traducere: Doxologia.ro

0

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

Source:  ROMFEA.gr

 

%d blogeri au apreciat: