Patriarhul Ioan al Antiohiei: „Lucrăm pentru eliberarea ierarhilor”

 Legături:

* * *

antioxeias-ioannis

Patriarhul Ioan al Antiohiei:

 „Lucrăm pentru eliberarea ierarhilor”

 

Sâmbătă, 1 iunie 2013 

Emilios Polyghenis

Declaraţii pe aeroportul din Beirut a făcut cu puţin timp înainte să plece la Constantinopol Patriarhul Antiohiei, kyr Ioan, care de astăzi vizitează Patriarhia Ecumenică.

Patriarhul Ioan, în declaraţiile sale, a spus printre altele: „Lucrăm zi şi noapte şi facem tot ce este posibil pentru eliberarea celor doi mitropoliţi, ca să se întoarcă din nou în siguranţă la cei dragi ai lor”.

Întrebat fiind Patriarhul dacă ştie în ce stare se află ierarhii răpiţi, a spus că „până în acest moment nu ştim nimic, dar cu harul lui Dumnezeu sperăm că sunt bine”.

De asemenea, Întâistătătorul Bisericii Antiohiei s-a referit la relaţiile dintre creştini şi musulmani, subliniind că trebuie să existe o coexistenţă, deoarece trăiesc în aceeaşi ţară.

Referindu-se la scopul călătoriei sale la Constantinopol, Patriarhul Ioan a spus: „După alegerea unui Întâistătător, se obişnuieşte să se viziteze mai întâi Patriarhia Ecumenică, Biserica Mamă. La fel şi eu, ca patriarh nou ales, vizitez astăzi Patriarhia Ecumenică şi pe viitor celelalte Biserici”.

În sfârşit, menţionăm că Patriarhul, cu puţine zile în urmă, într-o predică a sa, spus că „trebuie ca ierarhii să fie eliberaţi” şi a semnalat că „pericolul în Siria ameninţă casele noastre, ale tuturor, deoarece zilnic avem răpiri, crime şi distrugeri”.

Traducere: https://acvila30.ro/ ; sursa: romfea.gr

Copyright
Această traducere ne aparţine şi este protejată de Legea Drepturilor de Autor, legea nr. 8/1996. Ea poate fi citată parţial [fragmentar] pe alte bloguri sau site-uri cu precizarea sursei sau link către pagina de unde provine [ https://acvila30.ro ], dar nu poate fi preluată de mass-media fără un acord scris.
Nu aveţi voie să copiaţi această traducere fără voia sau ştirea https://acvila30.ro.
Dacă aveţi nevoie sau vreţi să folosiţi în scopuri proprii această traducere, vă rugăm să ne contactaţi şi vom stabili atunci condiţiile.

 

%d blogeri au apreciat: