Patriarhul Kirill al Rusiei admiră curajul poporului japonez

Patriarhul Kirill al Rusiei admiră curajul poporului japonez


Într-o conferinţă de presă ţinută după o întâlnire recentă cu Ambasadorul Japoniei în Rusia, Dl Masakharu Kono, Patriarhul Rusiei a spus: “Doresc să-mi exprim admiraţia pentru felul cum poporul japonez rezistă şi lucrează în aceste vremuri de mare primejdie: cu mult curaj şi simţ al unităţii. Ne rugăm ca poporul japonez să îşi vindece rănile cât mai repede cu putinţă”.

 

Conform declaraţiei înaltului ierarh, citat de interfax-religion.com, tragedia din Japonia “a mişcat adânc poporul rus” şi sentimentul de compasiune este arătat deopotrivă prin simpatie şi ajutor din partea Patriarhiei Moscovei, care a trimis un sprijin financiar consistent victimelor cutremurului şi celorlalte tragedii care au urmat.

Patriarhul Kirill a amintit că Episcopia Sendai aparţinând Bisericii Ortodoxe Japoneze Autonome a suferit grele pierderi. O biserică a fost distrusă în întregime, iar altele au fost avariate foarte grav.

Ambasadorul Japoniei la Moscova a afirmat faptul că cutremurul urmat de tsunami şi de avariile de la Centrala atomică de la Fukushima sunt “o adevărată tragedie nu numai pentru Japonia, ci şi pentru întreaga lume”. “Poporul japonez lucrează neîncetat pentru a restaura şi a readuce la viaţă Japonia. Este greu însă de spus cât va dura acest process: cîteva luni sau câţiva ani. Însă un lucru e clar: Japonia se pune pe picioare” a zis Ambasadorul Kono.  De asemenea diplomatul şi-a exprimat recunoştinţa pentru ajutorul venit de la Patriarhia Rusiei şi de la poporul rus în general.

(traducere şi adaptare: Pr. Ioan Valentin Istrati)

Sursa:www.doxologia.ro

2 comentarii la „Patriarhul Kirill al Rusiei admiră curajul poporului japonez

 1. ortodox

  Adevarata cauza a nenorocirilor din Japonia

  Sufar de cand mi-am dat seama. In cate locuri nu am scris, nu am zis! Parca vorbesc peretilor, sau le scriu lor. Am si plans. Daca cineva care are puterea sa anunte nu isi va da seama de lucrurile acestea, care sunt dovedite aici, atunci acei oameni nu vor putea sa se salveze si sangele lor va fi in aceeasi masura si asupra capului persoanelor care au stiut si nu au spus. Care au auzit si nu au vrut sa creada desi dovezile sunt nenumarate si nu au anuntat. Ca acei oameni sa poata avea dreptul de a crede sau de a nu crede.
  Spun si eu din nou. Ce sa fac? Strig si eu. Poate ma va auzi cineva. Cred ca numarul bisericilor, agentiilor de presa etc la care le-am scris se apropie, acum de 40! Diavolul cu mare stradiunta incearca sa faca in asa fel ca nimeni sa nu vada, nimeni sa nu creada, nimeni sa nu zica.
  Ca acei oameni sunt ai lui, se inchina lui, si nu vrea sa le dea drumul, sa se salveze. Acei oameni se roaga la el ca la cea mai mare zeitate, in cheama asupra caselor, asupra familiei lor, asupra tarii lor. dovezile sunt aici.
  Cateva persoane nu au fost inselate si sunt de acord. Doar cateva. Printre care si un staret. Va rog, cititi! Luati aminte! Cercetati! Spuneti oamenilor, bisericilor, japonezilor si popoarelor asiatice in general, ca aproape toti locuitorii din asia, exceptand mici minoritati, fac aceasta greseala!
  Daca nu, suntem vinovati noi, pentru ca nu le-am spus. Daca le spunem si ei aleg sa nu creada, atunci vina va fi a lor, nu a noastra. Dar sigur o parte vor crede si se vor salva.
  Un singur lucru voi spune, pe scurt, aici, in introducere. Nici un ortodox nu a murit in Japonia. Nici preot, nici credincios. ci numai din cei care se roaga dragonului, care nici un preot aproape nu m-a contrazis ca este dracul, dintre acestia mor fara numar! Pe ortodocsi i-a aparat Dumnezeu.
  Mai e ceva. Cititi mai jos, bilantul marilor cutremure din zona lantului de foc al Pacificului. Au fost aproape 10! Tot in pacific, tot in ocean, in diverse locatii. toate aproape fara victime umane si fara pagube demne de luat in seama. cu aceeasi magnitudine sau chiar mai mare decat a celor care au fost in Asia.
  Dar numai in China si Japonia, au fost victime foarte multe. In China au fost doua astfel de fenomene, la fiecare inregistrandu-se in jur de 300.000 de morti! In Japonia, toata lumea stie, este actual. Am indicat si sursa de unde am preluat aceasta informatie.
  Vedeti dar, de ce afirm ce afirm? si nu numai eu afirm. Dar ceilalti care afirma sunt si ei oameni fara putere, ca mine. Stiu, ca vorbesc in prea multe cuvinte si omul isi pierde rabdarea. Iertati-ma daca acum nu pot mai bine de atat Nu vreau nimic pentru mine. Nu am nici o pretentie. Chiar vreau sa raman anonima.
  Iti trimit si tie mail-ul pe care ultimii l-am trimis micii reviste Familia ortodoxa, o revista extraordinara, in care sunt scrise niste lucruri absolut deosebite, mari si corecte, dar care pana acum nu a reusit sa adune decat un mic public de nici macar 100.000 de cititori. Tu, daca vei crede acestea, ai posibilitatea sa le spui la milioane! Poate sa ajunga chiar acolo, in Japonia. Eu de aici unde sunt aici, atat de mica, ma simt atat de neputiincioasa! Am si plans pentru ei. Si ca nu pot sa ii anunt, nu am cum, ca ei sa poata alege singuri daca sa creada sau nu acestea. Ca bisericile ortodoxe mari, a Greciei, a Rusiei, a Serbiei, a tuturor statelor care se roaga pentru aceasta problema, a Americii unde este o mare comunitate de chinezi ortodocsi refugiati acolo, care s-au format si au emigrat sub obladuirea extraordinarului Sfant Ierarh Ioan Maximovici, un om delicios si mare credincios si sfant puternic, ce frumoasa este cartea despre viata lui! Si el dupa ce a murit, s-a aratat in vis ucenicilor sai, Serafim Rose si altii si a afirmat: „Spuneti-le oamenilor: Desi am murit, sunt viu.” Si nenumarate minuni a facut acest mare sfant si dupa adormire. el a propovaduit ortodoxia in multe tari printre care si in China, care este imediat langa Japonia si toate popoarele asiatice fac aceeasi greseala, exceptand cativa dintre ei, nesemnificativ comparativ cu numarul mare al celorlalti.
  Va trimit acestea, in speranta ca veti dori si veti reusi sa le faceti publice. Dumnezeu sa va ajute si pe noi toti si pe Japonia!
  sigur, trebuie textul asezat intr-o forma mai concisa. Eu sunt dezastruoasa in exprimarea scrisa! Dau prea multe detalii si ma mai si repet. Dar nu stiu cum sa spun acestea mai bine. sunt adevarate. Va rog sa ma ajutati! Multumesc!

  Doamne ajuta!
  Sunt o tanara ortodoxa, si am avut o experienta pe care vreau sa v-o povestesc, in ideea de a ajuta Japonia sa treaca peste aceste momente grele, pentru ca eu cred si nu numai eu, ca aceasta este, intr-adevar, cauza nenorocirilor care se petrec acum in Japonia si ca, daca inlaturam cauza, efectul va dispare.
  Va rog foarte mult sa va adresati preotilor si sa cercetati aceasta varianta care este perfect justificata dupa credinta noastra ortodoxa si chiar staretul unei manastiri mi-a dat dreptate in aceasta privinta. Am ajuns sa va scriu si dumneavoastra, pentru ca unde am scris, nu am primit de nicaieri raspuns, probabil a deschis mail-ul persoana cea mai de jos in ierarhie, care singura si-a luat libertatea sa-l si stearga, fara sa spuna mai departe. De aceea, eu ma simt foarte neputiincioasa. Aceste afirmatii sunt insotite de dovezi, daca veti intreba preoti, pentru fiecare afirmatie in parte, veti gasi justificare, sau macar partial va fi de acord. Eu vreau doar ca aceia care au putere, episcopi, preotii din Japonia care au supravietuit dezastrului, sa afle aceasta ipoteza, pentru a o cerceta. Va multumesc!
  Nu am povestit toata experienta, ca trebuia sa scriu prea mult. Dar sper ca am spus esentialul.
  Doamne ajuta, sa se descopere adevarul in aceasta problema si acei oameni sa fie ajutati!

  De cand in toata lumea, pe toate posturile de televiziune s-a facut apel, apelul bisericii ortodoxe japoneze, „Rugati-va pentru Japonia!”, parintele nostru, care este deosebit, a spus ca aceasta este o minune, ca s-a putut da acest apel pe toate posturile de televiziune din lume, cand de la inceputuri crestinismul a avut atatia dusmani si inca mai are. Poate acest lucru s-a putut realiza, tocmai pentru a putea primi poporul japonez, atat de greu incercat, ajutor.
  Acum doua duminici, la cateheza – discutiile cu credinciosii care la noi au loc duminica dupa slujba de seara, parintele ne-a citit comunicatul bisericii Japoniei si al bisericii Serbiei, rugati-va pentru Japonia! Ni l-a citit integral. Eu de cand a spus prima data, rugati-va, si ne-a mentionat problema, eu in continuu ma rugam la toti sfintii sa salveze Japonia. De asemenea, sunt cativa ani de cand au ma aflu in multa rugaciune.
  In timp ce parintele citea comunicatele, si eu ma rugam, mi-a venit in minte un lucru. Mi-am zis, aceasta trebuie sa fie cauza nenorocirilor care se petrec in aceasta biata tara, atat de greu incercata acum, de taifunuri, inundatii, incendii si pericol nuclear!
  Sper sa aveti intelepciunea de a ma intelege. Dragonul in unele traduceri ale Bibliei se traduce exact prin cuvantul drac. De asemenea, sfantul Gheorghe a omorat dragonul, cum? I-a aruncat o cruce pe gat. Este prezentat si in icoana, aceasta fapta a lui, numai ca putin stilizata. Dar daca cititi, despre viata lui, veti vedea ca asa l-a omorat. I-a aruncat o cruce in gura, si dragonul a crapat. Adica dracul, ca numai pe el il ucide crucea! Cititi, si veti vedea ca asa este.
  Care este problema? China si Japonia au cultul dragonului, adica al dracului. Cautati informatii sa vedeti ca asa este. Se inchina la el, ca la cea mai mare zeitate! Adica, la drac!

  http://www.9am.ro/stiri-revista-presei/2005-03-19/dragonul-simbol-al-protectiei-divine.html
  Parinte, staretul manastirii Sf. Mina, jud. SV, care pare un om deosebit, om al lui Dumnezeu, cred ca are si darul inaintevederii pe care si-l ascunde, m-a sfatuit mult si rugat gratuit, mi-a dat dreptate! A spus ca se stie ca rasa galbena se inchina la diavol, ei vor fi ultima rasa care se va intoarce la Dumnezeu, dar ca timpul lor nu a sosit, inca. Ceea ce nu stie acest parinte este ca nu toata lumea, ci chiar nimeni nu constientizeaza acest fapt, ca ei se inchina la diavolul, si probabil de asta diavolul are atat putere acolo. Mai am de obiectat ca aceasta poate fi amanarea diavolului, adica, nu le spuneti acum, ca timpul lor inca nu a sosit. Spuneti-le alta data, ca poate nu mai apucati sa le spuneti niciodata… L-am intrebat, parinte de ce mi s-a descoperit acest lucru mie, daca eu nu nu pot face nimic, ca nimeni nu ma baga in seama, nimeni nu ma asculta? Ca sa ma chinui, sa plang? Si a zis, continua sa scrii, sa publici si in presa, la televiziune, si poate pana la urma, cineva te va asculta. Dar efectiv, nimeni nu baga in seama email-urile mele! Nu am primit nici un raspuns, iar daca dau cautare Japonia pe internet, nimeni nu vehiculeaza aceasta ipoteza! Staret arhimandrit Varnava-Raicu Ene, tel. 0722231124, 0741096924, 0722449836. Nu stiu daca toate numerele mai sunt bune, dar unul sigur este!

  Unii poate vor incerca sa spuna ca nu mai e chiar asa, ca au trecut acele vremuri, dar eu pot aduce argumente ca inca el acolo este la mare cinste, dracul. Pentru majoritatea chinezilor, dragonul chinezesc, rosu, este un lucru de mare mandrie! Ei se mandresc cu el, adica cu dracul la care se inchina fara sa stie!
  Exista numeroase magazine, care ii poarta numele (Dragonul rosu, Dragonul chinezesc, etc). Exista si restaurante cu aceeasi sigla, acelasi nume. In Japonia si China sunt multe temple, unde cu mare cinste, dragonul este inchinat si proclamat ca zeitate. Este desenat peste tot, pe tricouri, pe altele unde poate fi desenat, sunt lucruri care poarta numele lui, sau il contin in denumire.

  In seara aceea, am vrut neaparat sa spun parintelui ca eu cred ca aceasta este cauza dezastrelor din Japonia. Dar parintele divaga, spunand ca ei vor fi judecati ca inchinatorii la idoli, la bani, la mancare si altele ca aceastea…In aceste minute, eu simteam neaparat ca trebuie sa spun ce gandesc. In mintea mea raspunsul la afirmatia sa era acesta: „Parinte, una este sa te inchini la un idol, la o piatra, sau la bani, care sunt reprezentarile dracului in credinta ortodoxa, si alta este sa te inchini direct dracului, si sa il cinstesti ca pe un Dumnezeu! De asta are atat putere, acolo! Pentru ca el cu mare cinste este inchinat, ca un Dumnezeu.” Dar parintele considera ca s-a spus ce era de spus, si nu ma lasa sa zic, si a vorbit minute in sir, facandu-mi in continuu, semne sa tac, ca s-au spus destule despre aceasta. Dar eu neaparat simteam nevoia sa spun ceea ce aveam de zis, pentru ca simteam ca s-a avansat o idee gresita, si este de datoria mea sa spun aceasta parere pe care o aveam, si care era perfect justificata, si foarte intensa. Dupa credinta ortodoxa, ea este perfect fondata, pe scrierile sfinte.
  Atunci, in acele minute, s-a intamplat un lucru care la noi este considerat minune, si de obicei, insoteste aceste revelatii cand vin de la Dumnezeu, pentru ca atunci diavolul este furios, si incearca sa te opreasca, sa nu poti zice, sa nu poti face, sa nu poti salva.
  Adica, eu fiind perfect sanatoasa, fizic, eu nu am nici o durere, in minutele cand parintele tot nu ma lasa sa zic, si eu simteam ca trebuie sa spun, brusc s-a pus o durere aproape insuportabila in partea stanga. Chinuita, am asteptat sa termine parintele ideea sa, si pe urma am spus si eu ceea ce ma apasa pe suflet. Cand am spus asta, ideea mea (ca una este sa te inchini banilor si alta este sa te inchini dracului direct si sa il cinstesti ca pe un dumnezeu), cum am spus, durerea a disparut la fel cum aparuse, brusc. I-am spus acest fenomen parintelui, si el s-a bucurat, si a spus, Amin!

  In acea seara, s-a mai intamplat un lucru straniu. Metania cu care ma rugam, a disparut fara urma. Desi toti stateam pe scaun, si eu fusesem singura care ma ridicasem de pe scaun, si mersesem un metru in fata si inapoi, metania mea disparuse fara urma, si toti oamenii din biserica impreuna cu mine s-au uitat dupa metania mea, unde este, dar metania nu era nicaieri. Atunci, am scos alta din geanta, tot cu cruce, si mi-am pus-o la mana, sa ma apere si sa am cu ce ma ruga in continuare. La cateheza de joi (la noi cateheza se tine si joi, dar cu tinerii), o femeie a venit la mine bucuroasa si mi-a dat metania. Am intrebat-o, cine a gasit-o? si unde era? A zambit, si nu mi-a raspuns nimic. Nici eu nu am insistat cu intrebarile, eram bucuroasa ca am gasit-o. Dar in acea seara, nimeni nu o vazuse nicaieri, desi toti se uitau dupa ea, si eu fusesem singura care ma ridicasem de pe scaun (metania era in brate, cand puteam o luam in mana pentru a ma ruga cu aceasta). si nu era nicaieri imprejur!

  Nu o sa va descriu tot sirul minunilor care s-au intamplat pe urma, au fost multe. Vreau sa va mai spun un singur lucru, pentru ca stiu ca poate nu sunteti intariti in ortodoxie, si este important sa spun, ca sa dovedesc ca aceasta idee e de la Dumnezeu. Dumnezeu ne-a lasat liberi. El si cand vrem sa facem un rau, nu ne opreste, ci ne va judeca, cand va veni vremea, pentru faptele noastre bune sau rele.
  Singurul care pune piedici si incearca sa constranga omul sa faca ce vrea el, si cand incearca sa faca un lucru bun, face tot posibilul, ca sa il impiedice, este diavolul. El incearca sa te pacaleasca, sa spui binelui rau si raului bine, si daca nu reuseste sa te insele si tu in continuare, vrei sa faci binele, atunci, pe orice cale, incearca sa te opreasca, sa nu poti sa il realizezi! Asta am vrut sa zic.
  Ca Dumnezeu iti respecta alegerile, bune sau rele, ca el ne-a facut cu voie libera, iar diavolul este singurul care pune piedici si obliga, fortuieste. Sau cel putin, incearca.

  De ce v-am spus acest lucru? Ca sa intelegeti ce spun in continuare.
  De cand a aparut aceasta idee corecta in mintea mea, o mie de piedici mari au fost, ca sa nu pot sa anunt oamenii, macar pe preotii ortodocsi din Japonia, care au supravietuit acelor cataclisme, sa ii anunt aceasta idee, si ei in rugaciune, sa descopere daca aceasta este intr-adevar cauza acelor necazuri aproape insuportabile prin care trece bietul popor japonez.
  V-am spus, orice lucru are o cauza. Inlatura cauza, si efectul va dispare. Dragonul, v-am demonstrat la inceput, si nici un preot nu m-a contrazis in privinta asta, nu este nimic altceva decat dracul. Apele Japoniei si ale Chinei sunt pline de dragoni, adica draci, care cu mare inchinare sunt cinstiti ca niste zei, si sunt foarte puternici, din cauza asta. Si de aceea, au putere sa faca atata distrugere!
  Iar diavolul se poate alunga numai cu puterea lui Dumnezeu si cu sfanta cruce, iar tainele sfinte se pastreaza nemodificate numai in ortodoxie. Celelalte religii au alterat, au modificat, au schimbat o parte din acestea, si pentru ca nu le mai respecta, ci le-au deformat, ciopartit, ei au pierdut harul Duhului Sfant.

  Pentru ca diavolul nu vrea ca nimeni sa se salveze, nici poporul japonez, nici un alt popor, el daca ar putea, ne-ar omori pe toti, atat de mult ne uraste, dar nu ii da Dumnezeu voie, deci pentru ca el este turbat sa nu aflati adevarul si sa nu va puteti salva, el a smintit si multi preoti, chiar mari duhovnici si dintre cei ortodocsi, ca sa nu vada adevarul ci sa contrazica. Dar ei sunt impartiti. O parte dau dreptate, o parte sunt inselati.

  Cu ceva vreme in urma, diavolul incerca sa ma opreasca din aceasta lucrare, nelasandu-ma sa scriu, nelasandu-ma sa trimit, etc, apareau fel de fel de piedici. Dar daca a vazut ca eu nu ma las si tot gasesc o cale sa scriu, sa vorbesc, sa spun, sa trimit, si-a schimbat strategia si nu ma mai opreste sa zic, dar se uita cui trimit, si ii (le) intuneca mintea, ca sa nu imi dea dreptate.
  De aia va spun, sa fiti cu luare aminte la cursele vrajmasului, ca aceasta este calea prin care actioneaza acum, mai recent, cu mine in aceasta incercare. Acelui staret nu a apucat sa ii suceasca mintile, pentru ca eu nu am premeditat. Am sunat, diavolul nu stia de ce sun, ca el nu are puterea sa ne citeasca si gandurile, si am vorbit direct. Dar daca apuc sa imi spun intentia dinainte, sau sa trimit un mail si vede cui il trimit, le intuneca judecata ca sa nu il ia in seama. Fiti cu luare aminte, cu rugaciune, cercetati sfintele carti, si discerneti! Ca sa nu ne insele pentru a nu putea ajuta acest popor atat de greu incercat. Dovezile din punct de vedere al ortodoxiei, sunt clare si suficiente.
  Cred ca intelegeti de ce sunt atat de neputiincioasa in aceasta incercare. Daca cineva cu putere nu va fi luminat spre a vedea aceste lucruri, atunci eu niciodata nu voi reusi sa fac nimic. Pentru ca singura nu am putere, daca un mic preot sau calugar sau staret imi da dreptate, sau un credincios, ei nu au putere, la fel ca mine, iar ca sa ajungi sa vorbesti cu un episcop, cu un om cu putere, trebuie sa anunti o mie de oameni inainte de ce il cauti si ce vrei sa ii spui, iar diavolul iti aude intentia si daca nu te poate opri sa ii spui, desi iti pune o mie de piedici, si mi s-au pus, atunci, ii intuneca aceluia mintea ca sa te contrazica, desi dovezile sunt clare, pentru ca exista si diavolul teolog, care este cel mai periculos neam, pentru ca se alimenteaza din Sfinta Scriptura, pe care o cunoaste pe dinafara si o rastalmaceste, si orice argument ai putea aduce, nu ai cum sa il intorci! El este dusmanul nostru cel mai mare, acum.

  Dovezi

  Dovezile sunt clare. Dragonul este diavolul sau aratarea lui. Sf. Gheorghe a ucis dragonul aruncandu-i o cruce in gura. In icoana Sf. Gherghe el este infatisat ucigand dragonul cu crucea. Dar eu nu i-a strapuns capul cu crucea asa cum stilizat arata in icoana. Nu. Dragonul era o creatura imensa, iar Sf. Gheorghe avea o mica cruce in mana. cand dragonul a deschis gura pentru a-l inghiti, Sf. Gheorghe acea cruce mica pe care o avea in mana, i-a aruncat-o pe gat. si dragonul a crapat. Adica dracul ca numai pe el il ucide crucea! In credinta ortodoxa, dragon, este sinonim cu balaur si cu drac.
  Apele Japoniei si ale Chinei sunt pline de dragoni, si nimeni nu poate contesta acest adevar, au fost si vazuti, cautati, cercetati cu tot dinadinsul. Iar despre faptul ca el in aceste tari primeste mare cinste si mare inchinare, dovezile sunt numeroase. Si daca i te inchini lui, este normal ca el acolo sa aiba multa putere, pentru a face mult rau si multa distrugere. Ca in voia lor libera, oamenii de acolo au ales sa se inchine lui. Inselati, nu in mod constient, dar se inchina lui, fara sa stie. Iata cate dovezi!
  Acel staret a spus: Aceste lucruri sunt cunoscute de toata lumea. Ca rasa galbena se inchina la diavolul. Rasa galbena este ultima rasa care se va intoarce la Hristos, dar cand se vor intoarce, vor fi mult mai ravnitori decat noi. A mai spus, ca timpul lor inca nu a venit, ca ei sunt ultimii care vor intelege si se vor inchina Domnului, dar eu cred ca asta poate fi o inselare din partea diavolului, ca sa ne mai amane putin. Adica, oameni buni, nu le spuneti acum, ca timpul lor nu a venit. Cum face el de obicei. Cel mai mult, nelucrarea faptelor bune ii reuseste, necuratului, prin amanare. Adica, nu mai spune, nu fa fapta buna. Zice fa-o, dar nu acum. si iti da in minte fel de fel de amanari, care par foarte justificate. Ca este mare filozof. si iti da motive care par atat de plauzibile, atat de logice!…Si pana la urma, te duce de uneori, din amanare in alta amanare, toate foarte justificate, ajungi de nu mai faci acel lucru deloc. Ca atunci cand te hotarasti totusi sa il faci, iti mai pune si piedici!

  Dovada 2

  Mai e un lucru care ma determina sa gandesc ca noi, cei mici, in aceasta privinta, credem corect. Noi avem argumente puternice din ortodoxie, pe cand argumentele aduse de cei care s-au exprimat impotriva nu stau in picioare, ci sunt minciuni diavolesti, ca numai el minte, pe care pe fiecare in parte, cercetand, le-am vadit ca sunt minciuni si am precizat dedesubt si sursele de informare.
  Adica, mi s-a spus ca este acelasi lucru sa te inchini la o piatra, la un idol, sau sa te inchini la diavol, daca nu faci asta in cunostina de cauza, ca este acelasi lucru. De la o posta se vede ca intre aceste doua variante, este o diferenta colosala! Una este sa te inchini la o piatra, sau la bani, sau pantecelui, alta este sa te inchini direct diavolului ca fiind zeitatea ta! Normal ca ii dai mult mai multa putere, in al doilea caz.

  Mi s-a mai spus, ca sunt destui ortodocsi printre chinezi…Am cercetat si asta, si uitati cati ortodocsi sunt printre chinezi si japonezi! Infim:

  Biserica ortodoxa a Chinei din Wikipedia,
  informatii preluate de pe versiunea engleza a site-ului bisericii chineze.

  Ortodoxia astăzi

  Guvernul Republicii Populare Chineze a recunoscut oficial cinci comunităţi religioase: budismul, catolicismul, islamul, protestantismul şi taoismul, dar nu şi creştinismul ortodox. Obstacolul politic major este teama guvernului că forţe politice externe – în acest caz, în principal din Rusia – pot ajunge să aibă influenţă în China.
  Câteva comunităţi ortodoxe, cele mai multe formate din bătrâni, continuă să se reunească la Beijing şi în nord-estul Chinei (inclusiv Heilongjiang), pe cât se pare cu acordul tacit al guvernului. Până în 2005, exista un preot; totuşi, câţiva chinezi studiază în prezent în seminarii ortodoxe din Rusia, cu intenţia de a deveni preoţi activi.
  Două foste biserici ortodoxe din Shanghai erau folosite, până de curând, ca restaurante şi baruri de noapte.
  În acest timp, încă de la începutul secolului XXI, Biserica activează liber în Hong Kong (unde Patriarhia Ecumenică l-a trimis pe Mitropolitul Nikitas) şi Taiwan (unde ieromonahul Iona (Mourtos) conduce o biserică misionară) sub jurisdicţia Mitropoliei Ortodoxe de Hong Kong şi Asia de Sud-Est.

  Minorităţi naţionale ortodoxe în China

  Cu toate că mulţi au adoptat lamaismul, care este curentul principal al budismului tibetan Mahayana, evenkii din Rusia şi din China sunt un popor tradiţional ortodox. Împreună cu verii lor eveni şi alte câteva triburi din Siberia sau China, aceștia sunt dintre puținele popoare din Asia care urmează nominal credinţa creştină ortodoxă, pe care au adoptat-o voluntar (nefiind obligaţi să facă acest lucru, cum se întâmplase în cazul altor popoare) în timpul expansiunii ruse în Siberia. De asemenea, există aproximativ 3000 de evenki în împrejurimile provinciei Heilongjiang.
  Ortodoxia este și religia practicată de minoritatea rusă din China.

  Sursa
  en:Church of China
  Ortodoxia in Japonia

  Cu o suprafaţă de 377.780 km pătraţi, Japonia are 127.250.000 de locuitori , din care 99% de naţionalitate japoneză ; cei mai numeroşi cetăţeni de alte naţionalităţi sunt : coreeni, americani, chinezi şi europeni. Densitatea populaţiei este de 323.000 locuitori pe Kilometrul pătrat. Capitala , şi cel mai mare oraş din japonia , este Tokio, cu 12.578.720 de locuitori. Relieful este muntos în proporţie de 65% din suprafaţa totală, cu circa 200 de vulcani, din care 109 sunt încă activi. Principalele culte în Japonia sunt budismul şi şintoismul. Speranţa de viaţă în Japonia este de 78,5 ani pentru bărbaţi şi 85,5 ani pentru femei. În prezent în Japonia trăiesc peste 50.00 de persoane cu vârsta de peste 100 de ani, numărul acestora crescând de peste 5 ori în ultimii 7 ani.

  Pe langa acest numar mare al Japonezilor, in Japonia sunt doar 30.000 de ortodocsi. Vedeti ce putin? Din pacate, numarul acesta este singurul site pe care nu l-am pastrat, dar se poate cerceta, mai de catre dumneavoastra, foarte usor.

  Argumentul mincinos impotriva, nr. 3

  Mi s-a mai adus ca argument contra faptul ca diavolul nu face rau celor care i se inchina lui ci celorlalti, ortodocsilor. Cercetati urmatorul text, din sursa sigura, pe care am indicat-o dedesubt, pentru a vedea ca lucrurile stau exact pe dos. Ortodocsii sunt aparati de Dumnezeu si ceilalti care nu sunt ortodocsi, in credinta dreapta, mor pe capete:

  Site-ul “Creştinismul ortodox şi lumea” menţine legătura cu clerul ortodox din Japonia. Părintele Nicolae Dmitriev, preot în Biserica Ortodoxă japoneză, relatează din Khakodate (insula Khokajdo).
  Pr. Nicolae slujeşte în biserica cu hramul „Învierea Domnului”, prima biserică ce a fost construită în Japonia. Clădirea originală a bisericii a fost înălţată de cel întocmai cu apostolii, Sf. Nicolae, Luminătorul Japoniei.
  Slavă Domnului, in biserica noastră, care a fost construită acum o sută de ani, doar iconostasul s-a crăpat, şi îl putem repara chiar noi.
  Când a lovit valul tsunami, acesta nu a fost puternic, nivelul apei a crescut la doar 40 de centimetri, iar zona de coastă a fost inundată cu puţin mai mult de un kilometru.
  Mulţi oameni au murit în prefecturile Ibaragi, Miyagi şi în oraşele Yamado, Ishino-Magi şi Morioko, dar numele lor încă nu au fost publicate deoarece nu toată lumea a fost identificată. Nu există nici un ortodox printre cei ştiuţi a fi decedaţi
  Este trist de remarcat faptul că “Fukushima” înseamnă “insulă fericită”. Ce ironie tristă: pe de o parte – numele frumos, pe de altă parte – teribila realitate.
  Aceasta centrală a fost construită acum 40 de ani. Conform regulilor, aceste centrale nu trebuie să fie utilizate pentru o perioadă mai mare de 30 de ani. Fusese deja închisă, dar din anumite motive guvernul a decis să îi prelungească perioada de activitate.
  Japonia deţine 50 de centrale nucleare, care furnizează 25% din energia electrică. În 1970 Japonia a experimentat aşa-numitul “şoc petrolier”, criza energetică. Atunci s-a hotărât dezvoltarea energiei nucleare, în ciuda opoziţiei oamenilor, care nu puteau să uite efectele regretabile ale bombardamentului de la Hiroshima şi Nagasaki. Dar poporul a cedat la presiunea guvernului.
  În ceea ce priveşte bisericile, avem doi episcopi şi 23 preoţi. Toţi sunt în viaţă şi sănătoşi, îndeplinindu-şi obligaţiile pastorale. Slujim fierbinte. În general, în ultima vreme am văzut o creştere destul de mare a participării la slujbe. Credincioşii se roagă fierbinte. Avem nevoie să ne rugăm, şi avem nevoie ca alţii să se roage pentru noi. Aşadar, vă cerem să vă rugaţi pentru Japonia, pentru ca Domnul să ne uşureze necazul.
  Cuvintele Patriarhul Kirill au fost o încurajare atât de necesară pentru noi. În prima zi a tragediei, un mesaj de consolare a fost trimis de Sfântul Patriarh către Mitropolitul nostru, Daniel. Mesajul a fost imediat tradus în limba japoneză şi trimis la fiecare parohie. Acest lucru a evocat o reacţie clară din partea japonezilor şi a enoriaşilor noştri ruşi. O faptă bună aduce întotdeauna un sentiment bun.
  Este greu să răspundem la întrebarea “De ce s-a întâmplat asta?” Japonezii şi oamenii din alte ţări îşi pun acum astfel de întrebări. De ce s-a întâmplat cutare sau cutare?

  Aceste informatii sunt luate de pe site-ul:

  http://www.razbointrucuvant.ro/recomandari/2011/03/24/mesaj-de-la-parintele-nicolae-dimitriev-japonia-are-inca-nevoie-de-rugaciune/

  Cutremure cu magnitudine mare
  pe linia Pacificului au fost multe, in multe zone ale globului, situate pe linia de foc a Pacificului, la ecuator. Dar acestea s-au petrecut aproape fara victime umane si fara pagube, peste tot, numai in Asia, in 3 locatii, China, Guangzu si Japonia, ele s-au lasat cu sute de mii de morti si pagube inestimabile materiale.
  Am mai cercetat pe internet si am vazut faptul ca au fost cutremure cu magnitudine mare de-a lungul anilor in mai multe zone ale Globului, situate pe linia Pacificului, la ecuator, dar atat de multi morti in urma acestor evenimente au fost doar in tari asiatice. Am indicat, din nou, sursa:

  Cel mai puternic seism înregistrat de la începerea monitorizărilor a fost cel din Chile (Valvidia), din 22 mai 1960, cu o magnitudine de 9,5. Seismul din Alaska, din 1964, urmează în acest clasament cu o magnitudine de 9,2, urmat de cel din Sumatra, din 2001, a cărui magnitudine a fost de 9,1. Cutremurele din Kamceatka (Rusia, 1952), Arica (Chile şi Peru, 1868) şi Cascadia (Canada/ Sua, 1700) au fost evaluate la magnitudinea de 9,0. Seismul de ieri din largul coastelor nipone, din apropiere de Sendai, cu magnitudinea de 8,9, ocupă locul şapte în acest clasament, urmat de cele din Maule (Chile, 2010), Esmeraldas (Ecuador, 1906) şi Sumatra (Indonezia, 1833), toate cu magnitudinea de 8,8.
  Însă nu aceste seisme au provocat şi cel mai mare număr de morţi;
  mişcările telurice cu cel mai tragic bilanţ din ultimii 100 de ani sunt cele din China (Tangshan 1976, magnitudine 8,0), cu cel puţin 290.000 de morţi, şi Guanzu, (1920, magnitudine 8,6), cu 235.000 de morţi.

  Sursa: http://www.evz.ro/detalii/stiri/dezastrul-care-a-zguduit-planeta-japonia-trecuta-prin-cutremur-apa-si-foc-923818.html

  Rugaciunea bisericilor pentru Japonia este indreptata,
  uneori, intr-o directie pe jumatate gresita

  Si parintele se ruga, Doamne, iarta poporul japonez. Ceea ce este bine. Dar este numai pe jumatate corect.
  Ca poate ca Dumnezeu nu pedepseste poporul japonez. Poate el vrea sa faca mila si sa-i ierte. Dar daca ei de buna voie cheama asupra lor dragonul-dracul, adica, il cheama asupra caselor lor, asupra familiilor lor, asupra tarii lor si asupra a toate ce le apartin lor, Dumnezeu trebuie sa le respecte voia lor libera cu care i-a inzestrat.
  Deci dracul zice, ei m-au chemat. Ei ma vor. Eu am drepturi acolo. Sunt ai mei. Se inchina mie! Pot face ce vreau cu ei.
  Si Dumnezeu care nu se poate opune voii libere a noastra, cu care ne-a inzestrat, nu poate decat sa astepte ca ei sa se intoarca, sa creada si sa se roage corect, si sa mai salveze pe ici pe colo cate unul, dar pe majoritatea nu poate pentru ca ei de buna voie cheama dracul si ii dau drepturi asupra lor si Dumnezeu nu poate trece peste voia lor libera!

  Am trimis acest mail, la inceput mai rudimentar, unora intr-o engleza care lasa de dorit, apoi intr-o forma din ce in ce mai imbunatatita, pana a ajuns in forma actuala, urmatorilor:
  Biserica ortodoxa a Japoniei, a Chinei, ambasada Japoniei in Romania, marea catedrala din Rusia Sf. 3 Ierarhi, Irineu-arhiepiscopia Cluj, episcopia slatinei, parca am trimis si lor, la Sebastian, la Pantocrator, unui site stiintific/scientia, la trinitas, calugarului Gherasim, care se oferea sa ajute in orice privinta, pe site-ul prietenii athosului, asociatiilor de presa basilica- a patriarhiei romane, razbointrucuvant, moldovacrestina, unui preot roman din japonia, mail gheorgc@yahoo.com, si la trei persoane de la crucea rosie, care lansasera mare apel salvati Japonia, dati bani. Catedralei din Rusia am trimis mail-ul de 3 ori, diavolul tot nu ma lasa sa il trimit corect, asa cum vrusesem eu. Nu am primit raspuns de la nimeni, decat de la site-ul scientia, care au zis ca ei sunt site stiintific, si pe ei nu ii intereseaza dovezi si pareri ortodoxe! Si multor altora, am mai trimis de atunci. Dar nimeni nu a anuntat.

  As dori ca nu numai poporul japonez sa afle aceasta ipoteza ci si bisericile lumii care se roaga pentru ei, sa afle aceasta ipoteza pentru a o cerceta.

  Dragi colegi japonezi, eu nu incerc sa va tulbur pe voi in credinta voastra. Daca dumneavoastra alegeti sa nu credeti aceasta si dupa ce ati cercetat toate dovezile, continuati sa va indoiti, atunci eu nu ma voi opune voii dumneavoastra libere pe care v-a dat-o bunul Dumnezeu si atunci nu pot nici eu s-o incalc. Dar va rog sa transmiteti mai departe si colegilor japonezi aceasta ipoteza nu pentru a crede neaparat ci pentru a avea fiecare posibilitatea de a cerceta, de a crede sau de a se indoi, fiecare dupa cum crede ca va fi mai bine pentru sufletul sau si ale celor dragi lui. Adica posibilitatea pe care ati avut-o dumneavoastra, de a sti si de a alege, dati-le-o si lor. Sa poata si ei cerceta. Sa aiba si ei dreptul sa aleaga, ca fiecare este liber sa aleaga ce crede sau nu crede. Aceasta este marea mea rugaminte.
  Celor care cu toata seriozitatea si bunele intentii au cercetat dar au ramas in credinta lor, fata de acestia deci vreau sa imi cer scuze, ca nu am vrut sa supar pe nimeni. fiecare este liber sa creada ce doreste. Dar cand credinta cuiva sau a multor persoane fac rau la milioane de compatrioti, trebuie foarte mult discernamant si multa cercetare inainte sa respingeti o ipoteza.
  eu, neputiincioasa, atat am putut face. Dovezile sunt toate aici.

  Mai e ceva. Chiar daca informatiile mele asupra inchinarii Japoniei nu ar fi corecte, faptul ca aceasta tara imensa, China se inchina dragonului, iar Japonia este o tara care pe globul meu pamantesc, mic, abia se vede, si este inconjurata din toate partile de apele din vecinatatea Chinei!

  Imi iau la revedere.
  Dumnezeu sa se milostiveasca de voi si de noi toti, sa va intelepteasca si sa va apere!

  Doamne, ajuta Japonia! Sfinte Nicolae al Japoniei, roaga-te lui Dumnezeu pentru Japonia!

 2. Pingback: Rusia, dispusă să discute orice propunere privind scutul antirachetă din Europa | StirileMedia.ro

Comentariile sunt închise.