Patriarhul Kirill: «Formaţia „Pussy Riot” îndeplineşte lucrarea satanei»

pussyriot2

Patriarhul Kirill:

«Formaţia „Pussy Riot” îndeplineşte lucrarea satanei»

Luni, 26 martie 2012

 

kirillos

Patriarhul Moscovei şi a toată Rusia, Kirill, i-a acuzat pe membrii trupei punk „Pussy Riot” că „îndeplinesc lucrarea satanei”, cerând pedepsirea lor exemplară, fără urmă de indulgenţă.

„Mi se frânge inima de amărăciune în legătură cu persoanele acestea, care doresc să se declare „creştini ortodocşi” în ceea ce priveşte religia […] Acest fel de sacrilegiu în care au căzut [membrii trupei] nu trebuie justificat, dar nici să rămână nepedepsit”, a spus Patriarhul, referindu-se la faimosul concert de protest al grupului „Pussy Riot”, care a avut loc pe 21 februarie.

La acel concert, cinci dintre membrii acestui colectiv muzical au năvălit în Catedrala Mântuitorului din Moscova, cântând un cântec, un fel de „rugăciune punk” de pe solee.

Cântecul, după cum susţine trupa, condamnă atât Biserica Ortodoxă Rusă, cât şi pe nou alesul preşedinte rus, Vladimir Putin.

„În momentul în care au năvălit în biserică şi au cântat acel cântec, satana a râs pe seama noastră”, a semnalat k. Kirill, care a refuzat să intervină pentru eliberarea a doi dintre membrii trupei din închisoarea unde sunt încă reţinuţi.

Nadejda Tolokonikova şi Maria Aliokin se plâng de condiţiile arestării lor, care le va menţine în spatele gratiilor până la audierea lor din aprilie.

Din acest motiv, cele două membre ale trupei, care sunt mame a doi copii mici, vor face greva foamei până vor fi eliberate.

Dacă cele două muziciene vor fi găsite vinovate, riscă până la 7 ani de închisoare.

 

(traducere: https://acvila30.ro; sursa: romfea.gr)

3 comentarii la „Patriarhul Kirill: «Formaţia „Pussy Riot” îndeplineşte lucrarea satanei»”

  1. Domnul vrea indreptarea pacatosului, nu pierderea lui. Judecata si pedeapsa nu apartin omului. Rugaciunea da! Patriarhul Kirill trebuia sa urmeze exemplul Domnului nostru Iisus Hristos. Cu Duhul Blandetii, Rugaciune staruitoare si Exemplu personal faci mai mult decat cu metode aspre, care nici nu sunt proprii crestinismului.
    Fetele, chiar daca au gresit, pot fi, ca oricare alt om, aduse pe calea dreapta. Mai trebuie considerat si faptul ca sunt mame (doua dintre ele).

  2. Exista o limita a toate. Ceea ce au facut ele face parte din blasfemiile miscarii feministe. Duhul blindetii le-ar fi facut sa transmita mesajul ca se poate orice fara sa fi si pedepsit.Orice trebuie sa ierte un crestin, dar blasfemia impotriva lui Dumnezeu, nu!

Comentariile sunt închise.

%d blogeri au apreciat: