Patriarhul Kirill: „Vor să distrugă Rusia, postul de pază al Ortodoxiei” (FOTO)

Patriarhul Kirill: „Vor să distrugă Rusia, postul de pază al Ortodoxiei” 

 

mosxas

Marţi, 4 februarie 2014 

Autor: Emilios Polyghenis 

Patriarhul Moscovei şi al întregii Rusii, kyr Kirill, a vizitat Volgogradul, unde a dus Cinstitele Daruri ale Magilor din Mănăstirea Sfântul Pavel din Sfântul Munte Athos.

Vizita Patriarhului Moscovei la Volgograd are loc la 40 de zile după atentatele teroriste ale unor sinucigaşi kamikazi, care au dus la uciderea a 34 de cetăţeni.

Imediat după sosirea la aeroport, Întâistătătorul Bisericii Ruse a mers la Catedrala Maicii Domnului din Kazan.

Acolo, Patriarhul a predat racla specială cu Cinstitele Daruri ecleziarhului Catedralei, unde au şi fost aşezate în centrul Catedralei spre închinare.

În continuare, a fost oficiat un Te Deum şi s-au citit rugăciuni speciale pentru pace şi unitate în ţară, precum şi pentru victimele atentatului terorist.

Menţionăm că printre credincioşii prezenţi au fost şi membri ai familiilor victimelor.

Patriarhul Moscovei a fost întâmpinat de Mitropolitul Gherman, care a subliniat că „vizita dumneavoastră în Mitropolia de Volgograd este foarte oportună. Într-un moment foarte greu pentru oraşul nostru, aţi venit să ne sprijiniţi şi să ne adresaţi cuvinte părinteşti pline de dragoste”.

La rândul său, Întâistătătorul Bisericii Ruse, adresându-se celor prezenţi şi familiilor victimelor, a subliniat că „am venit aici să vă alin durerea. Dar cea mai mare binecuvântare este aducerea cinstitelor daruri, pe care le-au venerat mai mult de jumătate de milion de credincioşi”.

Patriarhul, în alt punct, a trimis un mesaj răsunător în toate direcţiile, vorbind despre duşmanii care vor răul Sfintei Rusii.

„Atentatul de la Volgograd nu a fost întâmplător ales de către duşmani. Duşmanii noştri vor să distrugă Rusia, cel mai mare post de pază al Ortodoxiei. De aceea trebuie să ne luptăm toţi în primul rând duhovniceşte şi să fim pregătiţi cu toate serviciile pe care le avem”, a spus Patriarhul Kirill.

Totodată a subliniat: „Suntem toţi responsabili pentru patrie. Cred că Domnul ne va ajuta dacă avem credinţă adevărată şi ne rugăm sfinţilor noştri”.

Menţionăm că Patriarhul Kirill a onorat cu premii speciale rudele acelor poliţişti care şi-au pierdut viaţa în încercarea de a împiedica atentatul de la gară.

În final, kyr Kirill a vizitat locul unde a avut loc atentatul terorist, s-a rugat pentru victime şi a depus un buchet de flori.

TRADUCERE: www.acvila30.ro; sursa: romfea.gr

 

Copyright

Această traducere ne aparţine şi este protejată de Legea Drepturilor de Autor, legea nr. 8/1996. Ea poate fi citată parţial [fragmentar] pe alte bloguri sau site-uri cu precizarea sursei sau link către pagina de unde provine [https://acvila30.ro], dar nu poate fi preluată de mass-media fără un acord scris.
Nu aveţi voie să copiaţi această traducere fără voia sau ştirea https://acvila30.ro.
Dacă aveţi nevoie sau vreţi să folosiţi în scopuri proprii această traducere, vă rugăm să ne contactaţi înainte.

bolgk

bolgk1

bolgk2

bolgk3

bolgk4

bolgk5

bolgk6

bolgk7

bolgk8

bolgk9

bolgk10

bolgk11

bolgk12

bolgk13

bolgk14

bolgk15

bolgk16

 

%d blogeri au apreciat: