Patriarhul Maxim al Bulgariei la împlinirea vârstei de 96 de ani (29 octombrie 2010)

Patriarhul Maxim al Bulgariei la împlinirea vârstei de 96 de ani

                   Patriarhul Maxim s-a născut sub numele Marin Naidenov Minkov, pe data de 29 octombrie 1914, şi a crescut în Munţii Balcani, satul Oreşak. El a devenit călugăr ucenic la Mănăstirea Troian înainte de a studia la Universitatea din Sofia, unde s-a specializat în Teologie Ortodoxă. A primit darul preoţiei în 1941.

                După o serie de promovări în cadrul Bisericii Ortodoxe Bulgare, Maxim a fost numit în funcţia de Patriarh al Bulgariei la 4 iulie 1971, imediat după mutarea la Domnul a predecesorului său, Chiril.

                 29 octombrie 2010 –  Sfânta Liturghie a fost săvârșită în Mănăstirea Troyan (cu hramul Adormirea Maicii Domnului), a treia mare mănăstire din Bulgaria.

 

Sursa:   http://www.romfea.gr

2 comentarii la „Patriarhul Maxim al Bulgariei la împlinirea vârstei de 96 de ani (29 octombrie 2010)”

 1. DISTINSULUI BINECREDINCIOS,CU ADEVARAT OM AL LUI DUMNEZEU,SI PATRIARH VREDNIC DE TOATA CINSTIREA,M A X I M AL BULGARIEI SI AL INTREGII BISERICI UNIVERSALE A LUI HRISTOS,FRUNTEA ORTODOXIEI – EXEMPLU DE URMAT SI RESPECTAT,NU PUTEM SA II URAM DECAT VIATA LUNGA,AICI PRINTRE VICLENII PAMANTULUI,PENTRU A LE FI PIATRA DE POTICNIRE IN PLANUL LOR DIABOLIC CU ALIANTA MIZERABILA SPRE PATAREA DREPTEI CREDINTE – COMOARA COMORILOR,LASATA SPRE PASTRARE NOUA DE INSUSI MANTUITORUL.
  SA NE RUGAM LA DUMNEZEU PENTRU ACEST DREPTMARITOR SI OCROTITOR AL BISERICII LUI HRISTOS, M A X I M , SA-L INTAREASCA SI MAI MULT IN HARUL SI LUCRAREA SA,DARUINDU-I SANATATE,PUTERE SI IZBANDA IN LUPTA BIRUITOARE CE TREBUIE SA FIE, CONTRA RAUFACATORILOR ACESTEI BISERICI CURATE,PURE,CE NE-A RAMAS MOSTENIRE PRIN MULTELE VIETI JERTFITE DE SFINTI MUCENICI,MARTURISITORI AI DREPTEICREDINTE – ORTODOXE.
  SA MULTUMIM DOMNULUI PENTRU TRAIREA ACESTUI NEINFRICAT BATRAN CONDUCATOR AL POPORULUI CRESTIN BULGAR,INSA TANAR IN LUPTA SA,SI SA NE MAI RUGAM, CU MULTA OSARDIE, PENTRU DESCOPERIREA SI LUMINAREA ADEVARULUI SI APARAREA LUI,DE CATRE TOTI MARII CAPI AI ORTODOXIE PREACURATE,SA NU SE LASE INSELATI DE AMIABILELE VORBE AMAGITOARE DIN DIALOGURILE LOR ECUMENISTE, CE VOR VICLENII, SA DISTRUGA ORTODOXIA PE ACEST PAMANT,INLOCUIND-O CU CREDINTA INCORNORATULUI,CARUIA I S-AU SUPUS DE-A TIMPUL.
  DOAMNE IISUSE HRISTOASE,FIUL LUI DUMNEZEU,MILUIESTE-NE PE NOI PACATOSII SI INTARESTE BISERICA ORTODOXA PRIN DREPTMARITORII EI CRESTINI,PRECUM IL AI PE AL LUMII VLADICA – PATRIARH M A X I M CEL DREPTCREDINCIOS SI BUN CONDUCATOR AL BISERICII,LASANDU-I ANI MULTI DE LUCRU PRINTRE NOI,CA SI PARINTELUI AUGUSTIN AL FLORINEI,AL CARUI URMAS CINSTIT ESTE!
  INTRUMULTI ANI,INTRU VESNICI ANI,INAINTEA DOMNULUI SA VIETUIESTI IN PACE SI SFANTA BUCURIE,PREACUVIOSULE MAXIME INDRAGITULE INGER,INALTIMEA VOASTRA,
  PLECACIUNE,RECUNOSTINTA SI MULTUMIRE PENTRU CEEA CE SUNTETI SI CEEA CE NE OFERITI CU JERTFA DUHOVNICEASCA SI INDRUMATOARE,SLAVA DOMNULUI!
  AMIN,AMIN!

Comentariile sunt închise.

%d blogeri au apreciat: