Patriarhul Moscovei a binecuvântat un clopot de 60 de tone (FOTO, VIDEO)

Patriarhul Moscovei a binecuvântat un clopot de 60 de tone

 

*

*

Joi, 2 august 2012

Relatează Romfea.gr

Eparhia de Nijni Novgorod a fost vizitată de Patriarhul Moscovei şi a toată Rusia, kyr Kirill, cu ocazia prăznuirii aflării sfintelor moaşte ale Sfântului Serafim de Sarov.
Întâistătătorul Bisericii Ruse a fost primit la Nijni Novgorod de Mitropolitul de Armaza, kyr Gheorghe, şi de către clerici din Mitropolie.
Ieri, miercuri, 1 august 2012, în Sfânta Mănăstire Diveevo, a fost oficiată Dumnezeiasca Liturghie patriarhală în prezenţa a mii de credincioşi.
Patriarhul Moscovei a hirotonit în timpul Dumnezeieştii Liturghii praznicale ca Episcop de Tadjikistan pe Arhimandritul Pitirim (Tvorogov).
În predica sa, kyr Kirill a mulţumit Mitropolitului de Nijni Novgorod, kyr Gheorghe, egumenei Sfintei Mănăstiri de la Diveevo şi tuturor celor care au participat la praznic.
În continuare, s-a referit la marele sfânt al Rusiei, Sfântul Serafim, dar şi la minunile pe care le face zilnic cu mii de credincioşi.
Totodată l-a felicitat pe Mitropolitul Gheorghe, care a oferit Patriarhului o copie fidelă a cârjei pastorale a pururea pomenitului Patriarh Filaret.

Sfinţirea celui de-al treilea clopot ca mărime din Rusia

Cel de-al treilea clopot ca mărime din Rusia a fost sfinţit de Patriarhul Moscovei, kyr Kirill, după încheierea Dumnezeieştii Liturghii Patriarhale de la Diveevo.
Slujba a avut loc în piaţa din faţa Catedralei Sfântului Alexandru Nevski în prezenţa autorităţilor din Nijni Novgorod şi a unei mulţimi de oameni.
Imediat după aceea, Patriarhul Kirill şi Mitropolitul Gheorghe au tras împreună clopotul, care are greutatea de 64 de tone.
„Îmi face o mare bucurie să vizitez Eparhia de Nijni Novgorod, dar şi renumita mănăstire de la Diveevo”, a spus printre altele Patriarhul.
Şi a adăugat: „Am auzit sunetul puternic al clopotului! Pe de-o parte, acest sunet ne întoarce în trecut, ne uneşte cu generaţiile care s-au luptat să construiască o biserică, o şcoală, un azil de bătrâni, un azil pentru săraci, dar şi să predea valorile creştine. Clopotul ne aminteşte cât de minunat a fost trecutul”.
„Astăzi suntem toţi responsabili pentru asigurarea moştenirii duhovniceşti a Sfintei Rusii, încât să transmitem generaţiilor următoare iubirea pentru patrie, credinţa şi valorile”, a adăugat Patriarhul.
În final, Patriarhul Moscovei a plecat spre Moscova însoţit de Mitropolitul de Nijni Novgorod, kyr Gheorghe.

(traducere https://acvila30.ro, sursa: http://www.romfea.gr/epikairotita/13343-patriarxis-mosxas-kampana-60-tonous)

2VSN 8695

1

 

2

3

4

5

6

7

8

9

10

%d blogeri au apreciat: