Patriarhul Moscovei: „Biserica Rusă nu va recunoaşte căsătoria dintre homosexuali”

2VSN 2445 1

Patriarhul Moscovei:

 „Biserica Rusă

 nu va recunoaşte căsătoria dintre homosexuali”

 

Miercuri, 22 mai 2013

Cu Secretarul General al Consiliului Europei, dl. Thorbjørn Jagland, s-a întâlnit Patriarhul Moscovei şi al întregii Rusii, kyr Chiril, ieri, marţi, 21 mai, în Mănăstirea „Sfântul Daniil”.

Dl. Thorbjørn Jagland a avut parte de o primire călduroasă din partea Patriarhului Chiril, care i-a urat „bun venit” la Moscova, vorbind în limba engleză.

În timpul întâlnirii au fost discutate diverse probleme, printre care şi cea referitoare la căsătoria dintre homosexuali.

„Biserica Ortodoxă Rusă nu va recunoaşte niciodată căsătoria dintre homosexuali, chiar dacă respectă libera alegere a omului şi atunci când această alegere duce la păcat”, a accentuat în timpul discuţiilor Patriarhul Chiril.

„Dacă oamenii aleg un astfel de mod de viaţă (uniunea homosexuală) este dreptul lor, dar responsabilitatea Bisericii este să semnaleze că acest act este un păcat înaintea lui Dumnezeu. Nu ne neliniştim din cauza faptului că există păcatul – acesta a existat întotdeauna, ne nelinişteşte faptul că pentru prima dată în istorie un păcat al omenirii este justificat prin lege”, a adăugat Patriarhul, comentând recentele legi ce au fost votate pentru căsătoria dintre persoanele de acelaşi sex în Franţa, dar şi în alte ţări.

În continuare, Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Ruse a subliniat importanţa Declaraţiei Universale a Drepturilor Omului, care prevede reguli de delimitare pentru aplicarea drepturilor omului în privinţa moralităţii.

În sfârşit, kyr Chiril şi-a exprimat tristeţea pentru decăderea morală a persoanei umane şi a spus că acordă o mare importanţă independenţei şi integrităţii persoanei.

 

 

 

Traducere: https://acvila30.ro/ ; sursa: romfea.gr

Copyright
Această traducere ne aparţine şi este protejată de Legea Drepturilor de Autor, legea nr. 8/1996. Ea poate fi citată parţial [fragmentar] pe alte bloguri sau site-uri cu precizarea sursei sau link către pagina de unde provine [ https://acvila30.ro ], dar nu poate fi preluată de mass-media fără un acord scris.
Nu aveţi voie să copiaţi această traducere fără voia sau ştirea https://acvila30.ro.
Dacă aveţi nevoie sau vreţi să folosiţi în scopuri proprii această traducere, vă rugăm să ne contactaţi şi vom stabili atunci condiţiile.