Patriarhul României a adresat un mesaj de felicitare Papei BENEDICT al XVI-lea

Patriarhul României a adresat un mesaj de felicitare Papei BENEDICT al XVI-lea

Patriarhul României a adresat un mesaj de felicitare Papei BENEDICT al XVI-lea

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a adresat un mesaj de felicitare Sanctităţii Sale, Papa BENEDICT al XVI-lea cu ocazia aniversării a şaizeci de ani de la hirotonia întru preot şi a şase ani de la întronizarea ca episcop al Romei.

29 iunie 2011

Sanctităţii Sale,
Papa BENEDICT al XVI-lea
Vatican

Sanctitatea Voastră,

Cu ocazia aniversării a şaizeci de ani de la hirotonia întru preot şi a şase ani de la întronizarea Sanctităţii Voastre ca episcop al Romei, Vă adresăm călduroase urări de tot binele şi mult ajutor de la Dumnezeu, în lucrarea pastorală pe care o desfăşuraţi, spre binele Bisericii Romano-Catolice şi pentru promovarea valorilor credinţei creştine în lumea de azi.

Ca păstori ai Bisericii creştine suntem chemaţi, mai ales în aceste vremuri de criză, care generează incertitudini, tulburări şi lipsuri materiale pentru mulţi semeni ai noştri, să apărăm şi să cultivăm împreună valorile spirituale izvorâte din Evanghelia iubirii lui Hristos pentru întreaga umanitate.

Ne rugăm Domnului Hristos, „Mai marele Păstorilor” (I Petru 5, 4), să Vă dăruiască sănătate, pace şi bucurie.

Întru mulţi şi binecuvântaţi ani!

Cu aleasă preţuire şi frăţească îmbrăţişare întru Hristos Domnul,

† DANIEL
Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române

Notă: Fotografia este preluată de pe site-ul www.news.va şi reprezintă momentul hirotoniei întru preot a Sanctităţii Sale, Papa BENEDICT al XVI-lea, de acum 60 de ani.

Sursa:basilica.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: