Patriarhul României a participat la Slujba Acatistului Bunei Vestiri de la biserica Sf. Arh. Mihail şi Gavriil – Mega Revma

Patriarhul României a participat la Slujba Acatistului Bunei Vestiri de la biserica Sf. Arh. Mihail şi Gavriil – Mega Revma

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul României, însoţit de o delegaţie a Bisericii Ortodoxe Române, participă în aceste zile la Constantinopol la Întrunirea Întâistătătorilor de Biserici Ortodoxe pentru pregătirea Sinodului Panortodox.

 

În această seară, în a doua zi a lucrărilor, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a participat la slujba Acatistului Bunei Vestiri, alături de ceilalţi Întâistătători ai Bisericilor Ortodoxe, care a avut loc la biserica Sf. Arhangheli Mihail şi Gavriil de pe malul stâng al Bosforului.

 

Slujba din această seară a fost săvârşită de Preafericitul Teodor al II-lea, Papă şi Patriarh al Alexandriei şi al întregii Africi.

 

În Duminica Ortodoxiei (9 martie 2014) Întâistătătorii de Biserici Ortodoxe vor oficia Sfânta Liturghie în Catedrala Sfântul Mare Mucenic Gheorghe a Patriarhiei Ecumenice, situată în cartierul Fanar al Constantinopolului (Istanbul).

%d blogeri au apreciat: