Patriarhul României către cel Ecumenic: “Găsiţi o soluţie pentru Cehia înainte de întâlnirea Întâistătătorilor!”

image

Patriarhul României către cel Ecumenic:

 “Găsiţi o soluţie pentru Cehia înainte de întâlnirea Întâistătătorilor!”

Vineri, 28 februarie 2014

EXCLUSIV – Emilios Polyghenis

Un apel la o rezolvare irenică şi imediată a crizei care a apărut în Biserica Cehiei a adresat Patriarhul României, kyr Daniel, în scrisoarea sa către Patriarhul Ecumenic, kyr Bartolomeu.

Potrivit informaţiilor exclusive ale Romfea.gr, Patriarhul României a trimis în urmă cu câteva zile o scrisoare Patriarhului Ecumenic, cerându-i să „se implice în problema care a apărut în Biserica Ortodoxă a Cehiei”.

Kyr Daniel cere Sanctităţii Sale să facă orice demers posibil încât să se găsească o soluţie la problema care tulbură Biserica Cehiei.

Patriarhul României cere intervenţia Patriarhului Ecumenic şi asumarea unei acţiuni,  încât să se găsească o soluţie înainte de Duminica Ortodoxiei (9 martie), data în care a fost programată întâlnirea Întâistătătorilor la Constantinopol.

Altfel, spune Patriarhul României în scrisoarea sa, există riscul ca criza din Biserica Cehiei să ameninţe unitatea Bisericilor şi să dinamiteze simbolismul acestei zile.

Reamintim că problema în Biserica Cehiei a apărut din momentul alegerii noului Întâistătător al acestei Biserici Ortodoxe.

Noul Arhiepiscop al Cehiei, kyr Rastislav, Întâistătăror în Biserica care a primit autocefalia din partea Patriarhiei Ecumenice din 1998, a fost  recunoscut până în prezent de Patriarhiile Rusiei, Antiohiei şi României, nu însă şi de Patriarhiile şi Bisericile Autocefale elen-ortodoxe (Elada, Cipru etc).

 

TRADUCERE: https://acvila30.ro/; SURSA: ROMFEA.GR

Copyright

Această traducere ne aparţine şi este protejată de Legea Drepturilor de Autor, legea nr. 8/1996. Ea poate fi citată parţial [fragmentar] pe alte bloguri sau site-uri cu precizarea sursei sau link către pagina de unde provine [https://acvila30.ro ], dar nu poate fi preluată de mass-media fără un acord scris.
Nu aveţi voie să copiaţi această traducere fără voia sau ştireahttps://acvila30.ro.
Dacă aveţi nevoie sau vreţi să folosiţi în scopuri proprii această traducere, vă rugăm să ne contactaţi şi vom stabili atunci condiţiile.

Un comentariu la „Patriarhul României către cel Ecumenic: “Găsiţi o soluţie pentru Cehia înainte de întâlnirea Întâistătătorilor!”

  1. Emanuela

    Cinste bisericii Romane ca si de acesta data a iesit in ajutorul bisericii ortodoxe cehe. Daca Eminenta Sa, Prea Fericitul Vartolomeu Patriarhul bisericii ortodoxe din Constantinopol il accepta pe noul Intai statatorul bisericii ortodoxe cehe, mitropolitul Rostistav, in Cehia criza duhovniceasca ar inceta si lucrurile ar merge pe un fagas cat de cat linistit.
    Dar atata timp cat la Constantinopol e recunoscut episcopul Simeon care e manipulat de afaceristii care nu au nimic comun cu biserica si care nu stiu nici macar sa-si faca Sfanta Cruce ortodoxa, insa au interese personale de bussines si putere, si lucreaza prin Simeon sa distruga biserica si sa formeze doua tabere, aici pace inca nu va fi.

Comentariile sunt închise.