Pr. Dmitri Smirnov: “Toți creștinii trebuie să se roage pentru pacea din Siria”

Pr. Dmitri Smirnov: “Toți creștinii trebuie să se roage pentru pacea din Siria”

 “În Orient s-a format o situație foarte gravă. Mai multe națiuni europene, conduse de Statele Unite plănuiesc un atac militar împotriva Siriei”, – a declarat, părintele Dimitrie Smirnov. Siria este foarte importantă pentru noi, prin locurile sale sfinte, istoria sa și biserica ortodoxă care există deja de două mii de ani de zile …. Într-un mod meschin plănuiesc această lovitură. Diplomatic s-a spus deja totul. Unii forţe militare nimeni nu poate să se opună. Dar ne rămâne rugăciunea. Şi dacă toţi creştinii din lume se vor ruga, atunci toţi vor vedea, că acest lucru nu se va realiza.

Mi-a relatat odată o roabă a lui Dumnezeu, ea fiind martoră la aceasta, cum în timpul la al doilea război mondial, germanii au vrut să bombardeze Nisa. Ea lucra într-un azil de bătrâni.  Şi cum să-şi salveze de la panica bunicile şi bunicii? Ei le-au aranjat un concert, o piesă de teatru … Și s-au rugat . Și peste Nisa a venit o furtună atât de mare, încât armata germană nu a decolat. Nu știu ce le-a încurcat a doua zi să o facă, dar în orice caz rugăciunea a salvat oraşul.

Deci, eu cred că dacă ne vom rugă în primul rând pentru creștinii sirieni , ca Dumnezeu să nu permită această grea încercare, atunci Dumnezeu ne va auzi rugăciunile noastre . Îi îndemn la acest lucru pe toţi acei care văd şi aud. Nicicând nu este totul epuizat. Ne putem ruga mereu. Rugăciunea este inepuizabilă. Și este cel mai puternic lucru. Pentru că cine este mai puternic decât Dumnezeu? Nişte oameni ridicoli cu hârtiuţile lor verzi şi aviația lor şi mai ridicolă? Împotriva lui Dumnezeu? Prin urmare, dacă Dumnezeu este cu noi, cine poate fi împotriva noastră? “ traducere pentru ortodox.md sursa pravoslavie.ru

Sursa: http://ortodox.md
Moldova Ortodoxă