PRAZNICUL OCROTITORULUI PIREULUI: SFÂNTUL SPIRIDON (PHOTO)

agspyridwn2012a

agspyridwn2012

*

Praznicul  Ocrotitorului Pireului, Sfântul Spiridon

 

Miercuri,12 decembrie 2012

 

Autor: Sfânta Mitropolie de Pireu – 19.25

 

Cu măreţia cuvenită Ocrotitorului oraşului Pireu au fost încheiate cu puţin timp înainte manifestările festive dela Catedrala„Sfântul Spiridon” din Pireu.

Acestea au fost conduse de Înaltpreasfinţitul Mitropolit de Nafpaktos şi Sfântul Vlasie, kyr Ierotei şi Înaltpreasfinţitul Mitropolit de Kifisia Amarousiou şi Oropos, kyr Kiril, la invitaţia Înaltpreasfinţitului Mitropolit de Pireu, kyr Serafim.

Seara,Vecernia arhierească a fost oficiată de Înaltpreasfinţitul Mitropolit de Kifisia, kyr Kiril, împreună cu alţi arhierei şi totodată a predicat şi dumnezeiescul cuvânt, vorbind despre persoana şi lucrarea Sfântului Spiridon.

În însăşi ziua praznicului, Dumnezeiasca Liturghie a fost prezidată de Înaltpreasfinţitul Mitropolit de Nafpaktos, kyr Ierotei, care printr-un pasaj din Maxim Mărturisitorul, în care vorbeşte despre credinţa în oameni, a făcut un paralelism cu epoca Sfântului Spiridon şi credinţa arătată în epoca lui, în timp ce noi, care avem toate avantajele acestei noi ere, suntem neputincioşi şi slabi în credinţă.

După încheierea Dumnezeieştii Liturghii, a urmat o procesiune cu icoana sfântului pe străzile centrale din Pireu cu participarea comună a credincioşilor şi a autorităţilor oraşului.

Guvernul a fost reprezentat de Ministrul Educaţiei şi Cultelor, Culturii şi Sportului, dl. Konstantinos Arvanitopoulos.

 

Traducere: https://acvila30.ro/ ; sursa: romfea.gr

Copyright
Această traducere ne aparţine şi este protejată de Legea Drepturilor de Autor, legea nr. 8/1996. Ea poate fi citată parţial [fragmentar] pe alte bloguri sau site-uri cu precizarea sursei sau link către pagina de unde provine [ https://acvila30.ro ], dar nu poate fi preluată de mass-media fără un acord scris.
Nu aveţi voie să copiaţi această traducere fără voia sau ştirea https://acvila30.ro.
Dacă aveţi nevoie sau vreţi să folosiţi în scopuri proprii această traducere, vă rugăm să ne contactaţi şi vom stabili atunci condiţiile.

%d blogeri au apreciat: