PRAZNICUL SFÂNTULUI ANDREI EREMITUL ÎN MITROPOLIA UNUI VREDNIC IERARH ANTIECUMENIST: ÎPS COSMA DE ETOLIA ŞI AKARNANIA (PHOTO) – Update cu traducerea!

PRAZNICUL SFÂNTULUI ANDREI EREMITUL ÎN MITROPOLIA UNUI VREDNIC IERARH ANTIECUMENIST: ÎPS COSMA DE ETOLIA ŞI AKARNANIA

erimitis-6

erimitis-1

erimitis-2

erimitis-3

erimitis-4

erimitis-5

erimitis-7

erimitis-8

Sărbătoarea Sfântului Andrei Eremitul în Sfânta Mitropolie a Etoliei 

 

Vineri, 16 mai 2014

 

A fost prăznuită şi anul acesta cu toată strălucirea bisericeasca pomenirea Sfântului local Andrei Eremitul, care s-a nevoit în Kalanes – Halkipoulos.

În ajunul sărbătorii, miercuri, 14 mai, după amiaza, în Biserica Sfântului Gheorghe din N. Halkipoulos Valtou, a fost oficiată Vecernia Mare arhierească praznicală, la care a stat in tron Înaltpreasfinţitul Mitropolit de Etolia şi Akarnania, kyr Cosma, iar imediat după terminarea vecerniei a urmat o procesiune cu sfânta icoană şi sfintele moaşte ale Cuviosului Andrei Eremitul pe străzile centrale ale satului. 

Procesiunea s-a încheiat în piaţa centrală a satului unde a fost slujită litia şi a urmat dumnezeiasca predică către credincioşii adunaţi, ţinută de către Protosinghelul Sfintei Mitropolii de Etolia şi Akarnania, Arhimandritul Epifanie Karagheorgos.

În ziua praznicului sfântului, joi, 15 mai, în peştera Sfântului Andrei Eremitul, din muntele Kalana Valtou a fost oficiată Utrenia şi în continuarea ei Dumnezeiasca Liturghie arhierească la care a slujit şi predicat dumnezeiescul cuvânt Înaltpreasfinţitul Mitropolit de Etolia şi Akarnania, kyr Cosma.

În predica sa, Înaltpreasfinţitul a vorbit despre virtuţile Sfântului Andrei şi în special a analizat şi dezvoltat subiectul marii virtuţi a blândeţii.  

Este demn de semnalat că în ciuda condiţiilor meteorologice grele, a fost mare participarea credincioşilor care au urcat la sfânta peşteră pentru a se închina mormântului sfântului şi moaştelor lui izvorâtoare de har.

 

Traducere: https://acvila30.ro/ ; sursa: romfea.gr

Copyright
Această traducere ne aparţine şi este protejată de Legea Drepturilor de Autor, legea nr. 8/1996. Ea poate fi citată parţial [fragmentar] pe alte bloguri sau site-uri cu precizarea sursei sau link către pagina de unde provine [ https://acvila30.ro ], dar nu poate fi preluată de mass-media fără un acord scris.
Nu aveţi voie să copiaţi această traducere fără voia sau ştirea https://acvila30.ro.
Dacă aveţi nevoie sau vreţi să folosiţi în scopuri proprii această traducere, vă rugăm să ne contactaţi şi vom stabili atunci condiţiile.