PRAZNUIRE PLINA DE STRALUCIRE A CUVIOSULUI GHERASIM IN OMALA – KEFALONIA (PHOTO)

ag gerasimos3

Luni, 20 octombrie 2014

Pentru Romfea – Marios Sarantis

 

Cu strălucire şi măreţie bisericeasca a fost prăznuită Aflarea sfintelor moaşte ale Cuviosului Părinte, de Dumnezeu purtător, Gherasim, noul ascet, în Mănăstirea ce-i poartă numele din Omala, Kefalonia. 

Dumnezeiasca Liturghie de hram  a fost prezidata de Înaltpreasfinţitul Mitropolit de Corfu, kyr Nectarie, care în omilia sa a subliniat nevoinţele ascetice ale sfântului prăznuit şi a recomandat numeroşilor credincioşi din biserică să păşească pe urmele sfântului şi să imite sfânta lui vieţuire.

La Dumnezeiasca Liturghie au coliturghisit Mitropoliţii Teofil de Lefkada şi Itaka, Dionisie de Zakyntos, Spiridon de Kefallinia şi Episcopul Hrisant de Kernitsa, de origine din Kefallinia, vicar al Mitropolitului de Patra, kyr Hrisostom.

După încheierea Dumnezeieştii Liturghii a avut loc tradiţionala procesiune cu sfintele moaşte către platanul pe care însuşi sfantul l-a plantat.

La final, egumena Mănăstirii – schimonahia Casiana,

a oferit o masă mănăstirească sfinţiţilor arhierei, preoţilor şi credincioşilor.

 (FOTO – ekefalonia)

ag gerasimos2

ag gerasimos4

ag gerasimos5

ag gerasimos9

ag gerasimos12

ag gerasimos17

ag gerasimos19

ag gerasimos26

ag gerasimos28

ag gerasimos35

ag gerasimos39

ag gerasimos44

ag gerasimos46

ag gerasimos55

ag gerasimos58

ag gerasimos61

image-2

image-3

Traducere: https://acvila30.ro/ ; sursa: romfea.gr

Copyright


Această traducere ne aparţine şi este protejată de Legea Drepturilor de Autor, legea nr. 8/1996. Ea poate fi citată parţial [fragmentar] pe alte bloguri sau site-uri cu precizarea sursei sau link către pagina de unde provine [ https://acvila30.ro ], dar nu poate fi preluată de mass-media fără un acord scris.
Nu aveţi voie să copiaţi această traducere fără voia sau ştirea https://acvila30.ro.
Dacă aveţi nevoie sau vreţi să folosiţi în scopuri proprii această traducere, vă rugăm să ne contactaţi şi vom stabili atunci condiţiile.

%d blogeri au apreciat: