PRĂZNUIREA SFINTEI ECATERINA ÎN MUNTELE SINAI (PHOTO, Ro, 2012)

Prăznuirea Sfintei Ecaterina în Muntele Sinai

 Duminică, 9 decembrie 2012

Cu măreţie bizantină şi într-o atmosferă aparte de umilinţă duhovnicească a fost prăznuită ieri, potrivit Tipicului mănăstiresc sinait şi după calendarul iulian pomenirea Sfintei Marii Muceniţe Ecaterina cea Preaînţeleaptă.  

La Vecernia Mare Arhierească a slujit Înaltpreasfinţitul Mitropolit de Tripole, kyr Teofilact, împreună cu Înaltpreasfinţitul Mitropolit de Leontopole, kyr Gavriil, şi cu Arhiepiscopul local de Sinai, Faran şi Raith şi Egumen al Mănăstirii, kyr Damian.

În însăşi ziua praznicului a slujit Utrenia şi a prezidat Dumnezeiasca Liturghie praznicală, precum şi sfânta procesiune în curtea mănăstirii, co-liturghisind împreună cu Înaltpreasfinţitul Mitropolit de Tripole, kyr Teofilact, Înaltpreasfinţitul Mitropolit de Leontopole, kyr Gavriil, care, reprezentându-l pe Preafericitul Papă şi Patriarh al Alexandriei, kyr Teodor al II – lea, a transmis urările şi dragostea Întâistătătorului alexandrin faţă de Înaltpreasfinţitul Arhiepiscop şi faţă de obştea monahală din Sinai, subliniind legătura specială a Sfintei Ecaterina cu Alexandria. 

Mănăstirea, în ciuda dificultăţilor şi a instabilităţii politice din Egipt zilele acestea, a fost inundată de o mulţime de pelerini din Elada, dar mai ales din Rusia.

Traducere: https://acvila30.ro/ ; sursa: romfea.gr

Copyright
Această traducere ne aparţine şi este protejată de Legea Drepturilor de Autor, legea nr. 8/1996. Ea poate fi citată parţial [fragmentar] pe alte bloguri sau site-uri cu precizarea sursei sau link către pagina de unde provine [ https://acvila30.ro ], dar nu poate fi preluată de mass-media fără un acord scris.
Nu aveţi voie să copiaţi această traducere fără voia sau ştirea https://acvila30.ro.
Dacă aveţi nevoie sau vreţi să folosiţi în scopuri proprii această traducere, vă rugăm să ne contactaţi şi vom stabili atunci condiţiile.

sina1

sina2

sina3

sina4

sina5

sina6

PC080423

SOURCE: ROMFEA.GR