Preafericitul Onufrie al Ucrainei: „Politicienii constituie un obstacol pentru unitatea Bisericii”

oukranias-onoufrios-1

Luni, 26 septembrie 2016

Thanos Thanopoulos | Romfea.gr

Politicienii constituie un obstacol pentru unitatea Bisericii Ortodoxe a Ucrainei, potrivit declaraţiilor Mitropolitului Kievului şi al întregii Ucraine, PF Onufrie.

PF Onufrie a semnalat necesitatea de a nu fi legată politic tema schismei în Biserica Ucrainei, așa încât să fie depăşite diferenţele.

„Politicienii de multe ori nu înţeleg natura Bisericii. Drumul către unificarea Bisericii Ucrainei presupune răbdare, în timp ce conflictele politice împiedică acest proces”, a spus, printre altele, Întâistătătorul Bisericii Ucrainene.

„Biserica Ucraineană a Patriarhiei Morcovei este deschisă celor care se află în schismă, pentru că există o modalitate de unificare, dar nu trebuie să atârne de o soluţie politică”, a subliniat PF Onufrie.

„Astăzi, Biserica Ortodoxă a Ucrainei constituie veriga unificatoare de bază a locuitorilor din regiunile estice ale Ucrainei – aflate în război, cu locuitorii care trăiesc în restul ţării”, a completat Mitropolitul Kievului.

Menţionăm că pe 16 iunie Parlamentul ucrainean a aprobat o cerere către Patriarhul Ecumenic Bartolomeu pentru emiterea unui tomos de autocefalie a Bisericii Ortodoxe a Ucrainei şi pentru anularea actului din 1686, prin care Mitropolia Kievului a devenit parte a Patriarhiei Moscovei, pentru aşa-zisa „încălcare a Sfintelor Canoane” ale Bisericii Ortodoxe.

Patriarhia Ecumenică nu a răspuns niciodată acestei cereri.

Semnalăm faptul că Ucraina are trei organizaţii religioase ortodoxe active, Biserica Ortodoxă a Ucrainei şi două Biserici, care nu sunt recunoscute în lumea ortodoxă: Patriarhia Kievului şi Biserica Ortodoxă Autocefală Ucraineană.

În sfârşit, Preşedintele Ucrainei, dl. Poroşenko, de multe ori a vorbit despre crearea unei Biserici Ortodoxe locale în ţară. Unul dintre obiective este separarea Bisericii Ortodoxe a Ucrainei de Patriarhia Moscovei.

traducere: www.acvila30.ro, sursa: romfea.gr

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: