Acasă > PATRIARHIA ROMÂNIEI > Preafericitul Părinte Patriarh Daniel la Comisia Europeană

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel la Comisia Europeană

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel la Comisia Europeană

*

Patriarhul României a participat, astăzi, 30 mai 2013, la Bruxelles, la întâlnirea anuală cu liderii religioşi din Uniunea Europeană, şi cu înalţi funcţionari europeni. Întrunirea a avut loc la sediul Comisiei Europene şi a avut ca temă „Calitatea de cetăţean al Europei. Drepturi şi obligaţii.

Detalii despre discuţiile purtate a oferit pentru Radio TRINITAS Înaltpreasfinţitul Părinte Mitropolit Nifon, Arhiepiscopul Târgoviştei: „Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a vorbit la deschiderea sesiunii în această dimineaţă şi a accentuat foarte mult că este nevoie la toate nivelurile de înţelepciune şi de responsabilitate pentru a promova proiectul european. Preşedintele Comisiei Europene, José Manuel Barroso, a deschis cuvântul în această dimineaţă şi a spus în timp ce noi căutăm să promovăm valorile europene şi să scoatem Europa din criză este foarte clar că noi vorbim de o criză a încrederii şi de o criză a valorilor europene”.

În cursul după amiezii, Preafericirea Sa împreună cu membrii delegaţiei Bisericii noastre se vor întâlni cu mai mulţi comisari europeni.

Delegaţia Bisericii Ortodoxe Române va reveni în ţară în cursul zilei de mâine.

 

Patriarhul României la Bruxelles

*

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul României se află, zilele acestea, la Bruxelles. Vizita Preafericirii Sale în Capitala Belgiei este prilejuită de întâlnirea anuală, la sediul Comisiei Europene, cu lideri religioşi din Uniunea Europeană, precum şi cu înalţi funcţionari europeni.

Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Române a fost întâmpinat, miercuri seară, pe Aeroportul Naţional Bruxelles, de Înaltpreasfinţitul Părinte Iosif, Mitropolitul Ortodox Român al Europei Occidentale şi Meridionale, alături de care s-au aflat dl. Mihnea Moţoc, Ambasadorul României pe lângă Uniunea Europeană și Pr. lect. dr. Sorin Şelaru, consilier patriarhal – directorul Reprezentanţei Patriarhiei Române pe lângă instituţiile europene, potrivit TRINITAS TV. Preafericitul Părinte Patriarh Daniel este însoțit la Bruxelles de Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Nifon, Arhiepiscopul Târgoviștei și Exarh patriarhal.

În cursul serii, Preafericirea Sa a binecuvântat sediul Reprezentanţei Patriarhiei Române pe lângă instituţiile Uniunii Europene.

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel va reveni în ţară în cursul zilei de vineri.

Categories: PATRIARHIA ROMÂNIEI Tags:
  1. Nici un comentariu momentan.
  1. Nici un trackbacks momentan.