PREDICĂ LA DUMINICA A 31-A DUPĂ RUSALII: VINDECAREA ORBULUI DIN IERIHON

PREDICA MITROPOLITULUI AUGUSTIN DE FLORINA LA
DUMINICA A XXXI-A DUPĂ RUSALII
(Luca 18, 35-43)

 

CEI CARE ÎMPIEDICĂ BINELE

„Şi cei care mergeau înainte îl certau ca să tacă, iar el cu mult mai mult striga: Fiule al lui David, fie-Ţi milă de mine!”
(Luca 18, 39)


Aţi fost atenţi, iubiţii mei creştini, aţi fost atenţi la Evanghelia de astăzi? Ne istoriseşte că un orb din Ierihon a avut prilejul de a se apropia de Hristos. A auzit că trece Iisus şi cu o dorinţă puternică a început să strige: „Iisuse, Fiul lui David, miluieşte-mă” (Luca 18, 38). Oamenii, care mergeau înainte, deranjaţi de strigătele lui, îi spuneau să tacă. El însă cu o voce mai puternică repeta cererea lui, până când Domnul a făcut minunea, i-a dat lumina.
Merită să fim atenţi la atitudinea pe care au avut-o oamenii aceia faţă de cel orb. Mare este păcatul lor!

4 comentarii la „PREDICĂ LA DUMINICA A 31-A DUPĂ RUSALII: VINDECAREA ORBULUI DIN IERIHON”

  1. Cred totusi ca peste tot trebuie sa avem toleranta.Prea multe probleme se leaga una de alta.Ce ne facem atunci cand avem chiar langa noi persoane care ne indeparteaza de credinta???Poate chiar noi eram si suntem inca in intuneric.Adevarul presupune curatirea inimii,un lucru destul de greu in conditiile si vremurile pe care le traim.Este foarte greu sa traiesti in lume si totusi sa fii altfel.Lumea din trecut era in majoritate cu mai multa frica de Dumnezeu.Se respectau canoanele Bisericii.Acum suntem la polul opus.Ne rugan deci si pentru o luminare a lor si nadajduim in schimbare. Doamne ajuta.

Comentariile sunt închise.

%d blogeri au apreciat: