PREDICĂ LA SCHIMBAREA LA FAŢĂ

Predica Mitropolitului Augustin de Florina
la Schimbarea la Faţă a Mântuitorului


– 6 august –

ASCULTARE FAŢĂ DE VOIA LUI DUMNEZEU
„Şi iată glas din nori zicând: Acesta este Fiul Meu cel iubit, întru Care am binevoit. Pe Acesta să-L ascultaţi!” (Matei 17, 5).

Religia noastră, iubiţii mei, este singura adevărată în lume. Pe cât se deosebeşte diamantul de pietriş, atât se deosebeşte religia noastră de toate religiile din lume. Şi este singura adevărată, pentru că Cel care a întemeiat Sfânta noastră Biserică nu este un om, ca noi toţi, ci este Dumnezeu şi om, Dumnezeu-Om. Domnul nostru Iisus Hristos este Dumnezeu. O strigă îngerii şi arhanghelii, proorocii, miriade de oameni. O strigă şi nenumăratele minuni pe care le-a făcut, le face şi le va face până la sfârşitul veacurilor. Iar una din cele mai mari minuni ale Sale este aceasta pe care o sărbătorim astăzi: Schimbarea la Faţă. Să vedem în câteva cuvinte această minune şi ce anume ne învaţă…

***

(Omilia Mitropolitului de Florina, părintele Augustin Kandiotis în Sfânta Biserică a Schimbării la Faţă a Domnului, Ardassis-Eordeea, 06.08.1976, într-o zi de vineri)

3 comentarii la „PREDICĂ LA SCHIMBAREA LA FAŢĂ”

 1. Mare este Taina descoperirii dumnezeirii Domnului nostru Iisus Hristos!
  Sa-L ascultam pe Iisus Hristos, asa cum ne-a poruncit Dumnezeu Tatal, prin credinta mare, prin implinirea Evangheliei Lui, pentru ca El a venit in lume ca sa ne aduca pacea, bucuria si odihna sufletelor noastre.
  Lumea noastra este plina de oameni necajiti, bolnavi, rai, egoisti, razbunatori, pentru ca nu vor sa asculte de Iisus, nu vor sa-I cunoasca invatatura Lui de unde ar capata vindecare sufleteasca si trupeasca si inceput bun duhovnicesc.
  Sa ne apropiem de Domnul, sa-I cerem permanent sfatul si ajutorul in toate incercarile vietii noastre si El ne va ajuta, ne va milui si ne va milostivi cu bunatatea Sa.
  Sa nu fim crestini doar cu numele si, pe masura ce ne vom alipi de El, de invatatura Lui, si-L vom asculta, vom primi si fericirea sufleteasca si trupeasca, iar apoi vom ramane intru El, asa cum a spus Mantuitorul ucenicilor Sai.
  Pentru aceasta trebuie sa ne schimbam si noi viata, sa lepadam de la noi rautatea, ura si mania, desfranarea, minciuna, lenevirea si toate patimile! Sa devenim oameni noi, credinciosi intru Hristos!
  Iisuse Hristoase, Mantuitorul nostru, primeste-ne sa venim la Tine si sa Te ascultam, asa cum ne-a poruncit Tatal Ceresc prin Sfanta Evanghelie, si ajuta-ne sa traim o viata noua, ca fara Tine nu putem face nimic!
  Iisus Hristos biruieste in veci! Amin !

 2. „Şi iată glas din nori zicând: Acesta este Fiul Meu cel iubit, <>. Pe Acesta să-L ascultaţi!” (Matei 17, 5).
  ŞI
  „Şi iată glas din nori zicând: Acesta este Fiul Meu cel iubit, <>. Pe Acesta să-L ascultaţi!” (Matei 17, 5).
  Prima variantă se găseşte în Bibliile mai noi, inclusiv varianta Anania, iar a doua în Biblia de la 1914.
  Diferenţa este marcată prin <>, şi consider varianta (traducerea) a 2-a corectă, adică ,,bine am voit” să cunoaşteţi ADEVĂRUL, VIAŢA, etc., faţă de ;;am binevoit” ce? că doar n-a rugat nimeni pe Dumnezeu nimic.
  Oricum, rămân la părerea că traducerile mai vechi sunt mai aproape de scrierile originale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: