PREDICA MITROPOLITULUI AUGUSTIN DE FLORINA LA DUMINICA A XI-A DUPĂ RUSALII

PREDICA MITROPOLITULUI AUGUSTIN DE FLORINA LA
DUMINICA A XI-A DUPĂ RUSALII

(Matei 18, 23-35)

IERTAREA ESTE O VIRTUTE GREA

Iubiţii mei, viaţa este o călătorie. Şi drumul cel drept pe care trebuie să-l urmăm toţi, ca să ajungem la capăt, în cer, este unul: Drumul pe care l-a trasat Hristos cu Sângele Său; l-a păşit El însuşi şi milioane de martiri şi mărturisitori ai credinţei noastre. Însuşi Hristos a spus: “Eu sunt Calea şi Adevărul şi Viaţa” (Ioan 14, 6).
Este adevărat că acest drum al virtuţii este greu, suitor, o Golgota. “Strâmtă este uşa şi îngustă este calea care duce la viaţă…” (Matei 7, 14). Dimpotrivă, drumul răutăţii, al stricăciunii, al necredinţei este uşor, în pantă. “Largă este uşa şi întinsă este calea care duce la pierzare…” (Ioan 7, 13), la distrugere, la catastrofă. Un drum este a lui Hristos, celălalt al satanei; unul este al raiului, celălalt al iadului. Alegeţi! Omul este liber să meargă pe care drum vrea…
† Episcopul Augustin
(Omilia Mitropolitului de Florina, Părintele Augustin Kandiotis în Sfânta Biserica a Naşterii Născătoarei de Dumnezeu, în Kato Kleinon – Florina, 14.08.1977)

5 comentarii la „PREDICA MITROPOLITULUI AUGUSTIN DE FLORINA LA DUMINICA A XI-A DUPĂ RUSALII”

  1. Din păcate, sunt atât de puţini cei care iartă din inimă. Din ce în ce mai puţini… Iar calea spre viaţă devine din ce în ce mai strâmtă.

  2. Aflu cu infricosare ca iertarea celui pe care-l consideri dusman e mai apreciata de Dumnezeu chiar decat mucenicia! Inteleg acum si de ce e, intr-adevar, atat de greu sa ierti din toata inima si sa nu tii minte raul, pentru ca ranile sufletului sa se poata vindeca de tot. Numai ca pentru cei cazuti si slabi in credinta si pentru cei ce se nasc cu crucea unei firi mai aprige, iuti si patimase e tare, tare greu sa scape de neputinta de a ierta din tot sufletul si pentru totdeauna! Rugati-va pentru noi, pacatosii!

  3. Doamne Iisuse Hristoase, iarta-ne greselile si faradelegile noastre cele multe si grele si da-ne puterea si intelepciunea sa iertam gresitilor nostri din iubire pentru aproapele, ca tare greu ne este sa facem lucrul acesta din pricina patimilor adanc inradacinate in sufletul nostru!
    Doamne Iisuse Hristoase, izbaveste-ne si ne curateste de neghina patimilor si pacatelor noastre, alunga intunericul din noi! Amin!
    Iisus Hristos biruieste! Amin !

Comentariile sunt închise.

%d blogeri au apreciat: